KLASIČAN TIRAMISU
Klasičan tiramisu
Donosimo recept kojem se uvijek vraćamo, koji svaki put uspije i za koji se na druženjima uvijek traži recept. A uz sve to, priprema je kraća i jednostavnija nego što mislite.
Klasičan tiramisu
Sastojci:
- 4 žumanjka
- 100 g šećera u prahu
- 500 g mascarponea
- 200 ml vrhnja za šlag (nezaslađenog)
- 200-300 g piškota
- 250-300 ml kuhane crne kave
- 4 žlice ruma
- kakao u prahu za posip
Priprema:
- Pjenjačom umutite jaja i šećer kuhajući ih na pari 7-8 minuta, dok smjesa jaja i šećera na postane svijetle boje i poveća joj se volumen. Miješajte ih lagano cijelo vrijeme kako se ne bi stvorile grudice.
- Ostavite da se malo ohladi pa u smjesu jaja i šećera dodajte mascarpone. Izmiksajte.
- Dodajte vrhnje za šlag i miksajte dok ne dobijete glatku, ujednačenu smjesu. Stavite u hladnjak.
- Skuhajte crnu kavu, prelijte je u duboki tanjur i dodajte joj rum. Ostavite da se ohladi.
- U kavu i rum umačite jednu po jednu piškotu, a zatim ih slažite na dno kalupa.
- Na piškote dodajte 1/2 kreme. Ponovite red piškota, red kreme.
- Ostavite u hladnjaku – idealno preko noći.
- Prije posluživanja na vrh pospite kakao u prahu.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar