KLASIČAN TIRAMISU






Klasičan tiramisu 



Donosimo recept kojem se uvijek vraćamo, koji svaki put uspije i za koji se na druženjima uvijek traži recept. A uz sve to, priprema je kraća i jednostavnija nego što mislite.




Klasičan tiramisu 


Sastojci:

  • 4 žumanjka
  • 100 g šećera u prahu
  • 500 g mascarponea
  • 200 ml vrhnja za šlag (nezaslađenog)
  • 200-300 g piškota
  • 250-300 ml kuhane crne kave
  • 4 žlice ruma
  • kakao u prahu za posip



Priprema:

  • Pjenjačom umutite jaja i šećer kuhajući ih na pari 7-8 minuta, dok smjesa jaja i šećera na postane svijetle boje i poveća joj se volumen. Miješajte ih lagano cijelo vrijeme kako se ne bi stvorile grudice.
  • Ostavite da se malo ohladi pa u smjesu jaja i šećera dodajte mascarpone. Izmiksajte.
  • Dodajte vrhnje za šlag i miksajte dok ne dobijete glatku, ujednačenu smjesu. Stavite u hladnjak.
  • Skuhajte crnu kavu, prelijte je u duboki tanjur i dodajte joj rum. Ostavite da se ohladi.
  • U kavu i rum umačite jednu po jednu piškotu, a zatim ih slažite na dno kalupa.
  • Na piškote dodajte 1/2 kreme. Ponovite red piškota, red kreme.
  • Ostavite u hladnjaku – idealno preko noći.
  • Prije posluživanja na vrh pospite kakao u prahu.



Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

SCHWARZWALD KEKSI

BOR OD LISNATOG TIJESTA S KRUŠKAMA I ĐUMBIROM 🍐

LINZER PITA