CARSKI DROBLJENAC






Carski drobljenac 




Austrijanci svoj doručak shvaćaju vrlo ozbiljno jer dobro znaju zašto je baš taj obrok najvažniji u danu. Kaiserschmarrn – poznatiji kao carski drobljenac je tradicionalna austrijska poslastica, a obožavao ju je i car Franjo Josip.





Carski drobljenac 


Sastojci:

  • 3 jaja
  • 300 ml mlijeka
  • prstohvat soli
  • 1 žličica šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 3 žlice mineralne, gaziran evode
  • 1/2 naribane korice limuna
  • 200 grama brašna
  • 30 g maslaca
  • 1/3 šalice grožđica

* šećer za posipavanje i kompot od bobičastog voća



Priprema:


Odvojite žumanjke od bjelanjka, a u jednoj zdjeli pomiješajte mlijeko, žumanjke, šećer i sol. Pjenjačom sve sjedinite pa postepeno sipajte brašno i dodajte grožđice, te na kraju sipajte mineralnu vodu kako bi carski drobljenac dobio rahlu teksturu. Umutite tvrdi snijeg od bjelanjka, a na tavi rastopite maslac. Smjesu sipajte pa pecite na srednje jakoj vatri par minuta, kuhačom okrenite smjesu pa ju vilicom raskomadajte. Još nekoliko minuta preokrenite dok ne dobije zlatnu boju i postane hrskav, posipajte šećerom i poslužite s voćnim kompotom.




Pripremila: Ivana Matas 






Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PRŽENI KROKETI OD RIŽE I SIRA

ZAŠTO TIJELO TIJEKOM HLADNIH DANA TRAŽI VIŠE MASNOĆA, UGLJIKOHIDRATA I ZAČINA?

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?