TOPLI SENDVIČ SA ŠPEKOM, SIROM I JABUKOM





Topli sendvič sa špekom, sirom i jabukom 




Jeste li ikada probali topli sendvič sa sirom, špekom, karameliziranim lukom i – jabukom? Riječ je o obroku s prekrasno uravnoteženim okusima kod kojeg jabuka daje savršenu kiselkastu notu koja se sjajno sljubljuje sa slatkoćom luka i slanošću sira i špeka.





Topli sendvič sa špekom, sirom i jabukom 


Sastojci:

  • 2 kriške kruha po želji
  • 80 g cheddar sira
  • 2 čajne žličice maslaca sa sobne temperature
  • 2 kriške špeka
  • 1 čajna žličica majoneze
  • 1 čajna žličica senfa Dijon
  • 1 čajna žličica smeđeg šećera
  • ½ manjeg luka
  • ½ kisele jabuke poput Granny Smith




Priprema: 

  1. Na tavici prepirjajte špek – pirjajte ga oko pet minuta dok ne postane hrskav i ne dobije lijepu zlatno-smeđu boju. Uklonite ga iz tave i stavite sa strane.
  2. Na preostaloj masnoći karamelizirajte luk – pirjajte nasjeckane kriške limuna oko pet do 10 minuta sa smeđim šećerom dok ne postignete željenu teksturu i okus.
  3. Složite sendvič: preko jedne kriške kruha premažite majonezu, stavite polovicu sira, dodajte karamelizirani luk, tanke kriške jabuka i prženu pancetu. Preko svega stavite ostatak sira. Preko druge kriške kruha premažite senf i poklopite sendvič – tako da je strana sa senfom okrenuta prema unutra. Vanjske stranu oba kruha premažite s maslacem.
  4. Tostirajte sendvič na istoj tavi oko dvije do četiri minute na svakoj strani dok kruh ne dobije zlatno-smeđu koricu, a sir se na rastopi. Prerežite sendvič po pola i poslužite ga odmah. Dobar tek!



Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PRŽENI KROKETI OD RIŽE I SIRA

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

FRITULINKA - HIBRID FRITULE I PALAČINKE