SLANA PITA OD BUNDEVE S GOTOVIM KORAMA





Slana pita od bundeve s gotovim korama 




Kad zahadi, bundeva postaje kraljica tanjura, i bojom i okusom, ali i dobrobitima koje ima za zdravlje. Bundeva pruža slast kremastim juhama, odličan je prilog mesu, a nezaobilazna je i u kolačima. No mnogi je najviše vole upravo u slatkim i slanim pitama.   





Slana pita od bundeve s gotovim korama 


Sastojci:

  • 500 g tikve
  • Gotove kore za pitu
  • 150 g svježeg sira
  • 2 – 3 jušne žlice kiselog vrhnja
  • 2 jaja
  • 3 jušne žlice otopljenog maslaca
  • crni papar
  • sol
  • 2 – 3 jušne žlice griza.




Priprema:

  1. Tikvu grubo naribajte, a potom je ostavite 10 minuta da pusti vodu.
  2. Potom, pomiješajte jaja, vrhnje, sol, papar i sir s tikvom, a ako je smjesa rijetka dodajte krušne mrvice koje će upiti tekućinu.
  3. Punite kore nadjevom i zarolajte u obliku pužića te položite u okruglu posudu za pečenje.
  4. Gornju koru premažite još uljem ili maslacem.
  5. Pecite na 200 °C oko 35 minuta dok ne dobije lijepu boju.
  6. Prije posluživanja po želji prelijte po piti još malo vrhnja ili mlijeka i vratite na pet minuta u pećnicu.



Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PRŽENI KROKETI OD RIŽE I SIRA

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

FRITULINKA - HIBRID FRITULE I PALAČINKE