PRŽENI KROKETI OD RIŽE I SIRA





Prženi kroketi od riže i sira




I dok rimski suppli ima duguljasti oblik i radi se od mješavine riže, rajčice i mozzarelle, sicilijanski arancini je okrugao ili stožast, a nadjeva se raznim punjenjima – raguom, graškom, šunkom i slično





Hrskavi kroketi od riže i sira 


Sastojci:

  • 1 l povrtnog temeljca
  • 320 g carnaroli riže
  • 300 g krušnih mrvica
  • 250 g pirea od rajčice
  • 150 g mozzarella sira
  • 30 g Grana Padano sira
  • 3 jaja
  • 1 manji luk
  • sol i papar po želji
  • ulje po želji



Priprema:

  1. Na tavi zagrijte nešto ulja pa na njemu prepirjajte luk – pirjajte ga oko tri minuta dok ne omekša. Dodajte rižu i tostirajte je na vrućoj tavi par minuta uz povremeno miješanje. Potom podlijte rižu vrućim povrtnim temeljcem i pireom od rajčice.
  2. Pustite da se riža kuha dvadesetak minuta uz povremeno miješanje, odnosno dok ne „popije“ svu tekućinu. Na kraju kuhanja dodajte naribanu Granu Padano, posolite i poparite po želji. Prebacite kuhani rižoto na plitki lim za pečenje kako bi se što prije ohladio.
  3. Kada je smjesa dosegla sobnu temperaturu prebacite je u hladnjak na oko dva sata.
  4. Sada ste spremni za pripremu supplija. Navlažite ruke kako se riža ne bi lijepila za njih. Uzmite dvije žlice riže i položite je na dlan, u sredinu dodajte kocku mozzarelle pa obložite rižu oko sira. Suppli bi trebao imati oblik izduženog kroketa. Ponavljajte postupak dok ne potrošite svu rižu i sav sir.
  5. Oblikovanu rižu umočite u izmućkana jaja, a potom ju uvaljajte u krušne mrvice. Ponovite isti postupak još jednom, pa suppli stavite peći nekoliko minuta u duboko ulje na temperaturu od oko 160 do 170 Celzijevih stupnjeva.
  6. Stavite suppli na papir za upijanje masnoće i poslužite. Dobar tek!



Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

MORINGA - ČUDOTVORNO DRVO ŽIVOTA