PIZZA S PROKULICAMA, KARAMELIZIRANIM LUKOM I KOZJIM SIROM 🍕





Pizza s prokulicama, karameliziranim lukom i kozjim sirom 



Uz pravi izbor sastojaka, pizza se s lakoćom može pretvoriti u profinjeno jelo koje ne bi bilo neumjesno ni na tanjuru restorana s finom kuhinjom. Kombinacija karameliziranog crvenog luka, kozjeg sira i pečenih prokulica dokaz je da i najpoznatije jelo na svijetu može poprimiti sasvim novi, elegantan karakter.





Pizza s prokulicama, karameliziranim lukom i kozjim sirom 


Sastojci:

Za karamelizirani luk:

1-2 žlice maslinovog ulja
2 velike crvene glavice luka narezane na tanke ploške
3 režnja češnjaka
3 žlice balzamičnog octa
sol

Za prokulice:

230 g prokulica
2 žličice maslinovog ulja
sol i papar

Za pizzu:

tijesto za pizzu (domaće ili kupovno)
170-225 g mozzarelle, naribane
60-85 g razmrvljenog kozjeg sira




Priprema:

Pećnicu zagrijte na 220°C. Prokulicama odrežite tvrde donje dijelove i odstranite vanjske listove. Polovicu prokulica narežite na tanke listiće, a drugu polovicu naribajte ili sitno nasjeckajte i odbacite pretvrde središnje dijelove.

Prelijte prokulice s dvije žličice maslinovog ulja, posolite, popaprite i dobro promiješajte. U većoj tavi zagrijte žlicu maslinovog ulja. Dodajte crveni luk i prstohvat soli pa dinstajte. Poklopite i pirjajte pet minuta dok luk ne omekša.Otklopite i nastavite pirjati još pet minuta.

Ubacite češnjak, kratko promiješajte, ulijte balzamični ocat i kuhajte još par minuta da tekućina ispari i luk se karamelizira. Maknite s vatre i ostavite da se malo ohladi. Tijesto za pizzu razvaljajte na list papira za pečenje i premjestite na lim.

Po površini rasporedite karamelizirani luk i naribanu mozzarellu. Na vrh rasporedite prokulice i po želji dodajte još malo maslinovog ulja i papra. Pecite 12-15 minuta. Kad je pizza gotova, pospite je razmrvljenim kozjim sirom i poslužite toplo.




Pripremila: Ivana Matas 


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PRŽENI KROKETI OD RIŽE I SIRA

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

FRITULINKA - HIBRID FRITULE I PALAČINKE