PAŠTETA OD GLJIVA S MIRISOM TARTUFA 🍄





Pašteta od gljiva s mirisom tartufa 




Ovaj recept kombinira zemljani miris gljiva, punoću oraha, vrganja i maslaca i stvara raskošan namaz idealan za predjela ili pobogaćivanje okusa mesnim i drugim jelima. 





Pašteta od gljiva s mirisom tartufa 


Sastojci:

  • 100 g oraha, ustitnjenih
  • 200 g gljiva (mješavina šampunjona i vrganja, sitno nasjeckanih)
  • 1 mali luk ili ljutika (sitno nasjeckana)
  • 2 češnja češnjaka (mljevena)
  • 100 g maslaca (omekšanog)
  • 2-3 žlice maslinovog ulja ili ulja od tartufa
  • 50 ml vrhnja za kuhanje
  • sol (po ukusu)
  • papar (po ukusu)
  • malo ribanih tartufa, ružmarina ili timijana, po želji



Priprema:

  1. Zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte nasjeckani luk (ili ljutiku) i pirjajte dok ne postane staklast, oko 3-4 minute.
  2. Dodajte nasjeckani češnjak i pirjajte još minutu dok ne zamiriše.
  3. Dodajte nasjeckane gljive u tavu i pirjajte dok ne puste vlagu i ne omekšaju, oko 8-10 minuta. Povremeno promiješajte kako se ne bi slijepile.
  4. Začinite gljive solju i paprom po ukusu.
  5. Ubacite orahe i smjesu od gljiva u multipraktik. Dodajte omekšali maslac i vrhnje za kuhanje, a zatim miksajte dok smjesa ne postane glatka i kremasta.
  6. Pazite da ne izmiksate previše; želite sačuvati teksturu.
  7. Kušajte paštetu i po želji začinite s još soli, papra ili ulja od tartufa.
  8. Paštetu prebacite u malu posudu za posluživanje ili posudu za pečenje. Pokrijte prozirnom folijom i ohladite u hladnjaku najmanje 2 sata kako bi se okusi sjedinili.
  9. Paštetu poslužite ohlađenu ili na sobnoj temperaturi, namazanu na tostirane kriške bageta, krekere ili kao prilog mesu i sirevima.



Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

KAKO OLAKŠATI ČIŠĆENJE I POSPREMANJE?

5 NAJČEŠĆIH MITOVA O NOKTIMA KOJIMA NE BISTE TREBALI VJEROVATI