JESENSKI TIRAMISU S BUNDEVOM





Jesenski tiramisu s bundevom 




Uživajte u neodoljivoj kremastoj rapsodiji s okusom jeseni uz ovaj jedinstveni recept za tiramisu s bundevom. Inspiriran klasičnim talijanskim desertom i uz dodatak nježnog bundeva pirea i začina, ovaj tiramisu donosi bogate, sezonske arome u savršenom slojevitoj kombinaciji.




Jesenski tiramisu s bundevom 

Sastojci:

  • 4 žumanjka
  • 1/2 šalice granuliranog šećera
  • 1 šalica gustog vrhnja
  • 1/2 šalice pirea od bundeve
  • 250 g mascarponea
  • 1/2 žlice šećera u prahu
  • 1 žličica ekstrakta ili paste od vanilije
  • 1/2 žlice začina od bundeve
  • 2 žlice kakaa u prahu
  • 12 piškota
  • 1 1/2 šalice espressa




Priprema:

Pomiješajte žumanjke i šećer, miksajte oko 3 minute. Znat ćete da ste gotovi kada smjesa postane blijedo žuta i više ne možete osjetiti granulirani šećer. U mikseru pomiješajte gusto vrhnje, šećer u prahu i ekstrakt ili pastu od vanilije. Miksajte, zatim dodajte mascarpone, pire od bundeve i začin od bundeve i miksajte dok se ne dobije čvrstu smjesu. U posebnoj zdjeli pomiješajte/složite smjesu žutanjaka sa smjesom kreme od mascarponea.
Lagano umočite piškote u espresso i stavite ih u svoje šalice, zatim dodajte nadjev od mascarpone kreme i ponovite na posljednjem sloju kreme od mascarponea, pospite kakaom u prahu. Hladite najmanje 4 sata, a za najbolje rezultate, ohladite preko noći.




Pripremila: Ivana Matas 


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

KAKO OLAKŠATI ČIŠĆENJE I POSPREMANJE?

5 NAJČEŠĆIH MITOVA O NOKTIMA KOJIMA NE BISTE TREBALI VJEROVATI