JESENSKI KOLAČ OD BUNDEVE, GRIZA I ORAHA
Jesenski kolač od bundeve, griza i oraha
Bundeva je neprikosnovena kraljica jeseni, a u ovoj kombinaciji s grizom i orasima stvara sočan i aromatičan desert bogatog okusa. Ovaj se kolač priprema tako da doslovno sve sastojke pomiješate u jednoj posudi, što ga čini idealnim izborom za svakoga.
Jesenski kolač od bundeve, griza i oraha
Sastojci:
- 300 g naribane muškatne bundeve
- 300 g pšeničnog griza
- 250 ml jogurta
- 1 jaje
- 150 g šećera
- 100 g mljevenih oraha
- 1 žličica praška za pecivo (oko 6 g)
Za glazuru (po želji):
- 150 g tamne čokolade
- 2 žlice ulja
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 200 °C. Kalup za pečenje (npr. 16x26 cm) namastite i pobrašnite.
- U velikoj posudi pomiješajte sve sastojke: naribanu bundevu, griz, jogurt, jaje, šećer, mljevene orahe i prašak za pecivo.
- Sve dobro sjedinite kuhačom ili špatulom.
- Smjesu izlijte u pripremljeni kalup i poravnajte.
- Pecite u zagrijanoj pećnici oko 50-60 minuta, odnosno dok kolač ne dobije lijepu zlatnosmeđu boju, a čačkalica ne izađe čista.
- Po želji, dok se kolač hladi, pripremite glazuru tako da na pari otopite čokoladu s uljem. Prelijte preko ohlađenog kolača.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar