JESENSKI KOLAČ OD BUNDEVE, GRIZA I ORAHA





Jesenski kolač od bundeve, griza i oraha



Bundeva je neprikosnovena kraljica jeseni, a u ovoj kombinaciji s grizom i orasima stvara sočan i aromatičan desert bogatog okusa. Ovaj se kolač priprema tako da doslovno sve sastojke pomiješate u jednoj posudi, što ga čini idealnim izborom za svakoga.




Jesenski kolač od bundeve, griza i oraha 


Sastojci:

  • 300 g naribane muškatne bundeve
  • 300 g pšeničnog griza
  • 250 ml jogurta
  • 1 jaje
  • 150 g šećera
  • 100 g mljevenih oraha
  • 1 žličica praška za pecivo (oko 6 g)

Za glazuru (po želji):

  • 150 g tamne čokolade
  • 2 žlice ulja



Priprema:

  • Zagrijte pećnicu na 200 °C. Kalup za pečenje (npr. 16x26 cm) namastite i pobrašnite.
  • U velikoj posudi pomiješajte sve sastojke: naribanu bundevu, griz, jogurt, jaje, šećer, mljevene orahe i prašak za pecivo.
  • Sve dobro sjedinite kuhačom ili špatulom.
  • Smjesu izlijte u pripremljeni kalup i poravnajte.
  • Pecite u zagrijanoj pećnici oko 50-60 minuta, odnosno dok kolač ne dobije lijepu zlatnosmeđu boju, a čačkalica ne izađe čista.
  • Po želji, dok se kolač hladi, pripremite glazuru tako da na pari otopite čokoladu s uljem. Prelijte preko ohlađenog kolača.


Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PRŽENI KROKETI OD RIŽE I SIRA

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

FRITULINKA - HIBRID FRITULE I PALAČINKE