CHEESECAKE KOCKE S BUNDEVOM
Cheesecake kocke s bundevom
Ako obožavate mirise i okuse jeseni, ovaj desert bit će prava poslastica za vaše nepce. Cheesecake kocke s bundevom spajaju sve ono najbolje iz sezone – aromatične začine, kremastu teksturu i savršeno hrskavu podlogu od keksa.
Cheesecake kocke s bundevom
Sastojci:
za podlogu:
- 2 šalice ( 200 ml) keksa, sitno mljevenih
- ¼ žličice krupne soli
- 6 žlica otopljenog maslaca
za sloj od bundeve:
- 1 šalica (200 ml) pirea od bundeve
- ½ žličice cimeta
- ⅛ žličice muškatnog oraščića
- ⅛ žličice mljevenog đumbira
- ⅛ žličice mljevenih klinčića
za kremu od sira:
- 500 g krem sira sobne temperature
- ¾ šalice šećera
- 2 velika jaja, lagano umućena
- ¼ šalice kiselog vrhnja sobne temperature
- 1 žličica ekstrakta vanilije
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 175°C i obložite kvadratni kalup (20x20 cm) papirom za pečenje. U multipraktiku usitnite kekse u fine mrvice, dodajte sol i otopljeni maslac te kratko izmiksajte dok se sve ne poveže. Smjesu utisnite na dno kalupa, ravnomjerno rasporedite i lagano utisnite u kutove. Pecite 10 minuta, zatim ostavite da se ohladi.
- Smanjite temperaturu pećnice na 160°C. U zdjeli pomiješajte pire od bundeve i začine dok se sve ne sjedini i zamiriše na jesen.
- Izmiksajte krem sir dok ne postane gladak. Dodajte šećer i miksajte dok ne dobijete kremastu teksturu. Zatim postupno dodajte umućena jaja, pa kiselo vrhnje i vaniliju.
- Trećinu cheesecake smjese dodajte u smjesu s bundevom i promiješajte. Na ohlađenu koru naizmjenično stavljajte žlice svijetle i narančaste smjese. Nožem lagano prođite kroz smjesu kako biste stvorili efekt mramora. Pecite 35–40 minuta. Kad ga izvadite treba biti još malo mekan u sredini.
- Ohladite kolač na sobnoj temperaturi sat vremena, zatim ga stavite u hladnjak na najmanje 4 sata.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar