ZAPEČENA TJESTENINA S BUNDEVOM, KOZJIM SIROM I SLANINOM





Zapečena tjestenina s bundevom, kozjim sirom i slaninom 



Kremasto, bogato, mirisno i savršeno za hladnije dane – ovaj recept spaja sve sezonske okuse. Zapečena tjestenina s bundevom, kozjim sirom i hrskavom slaninom utješno je jelo koje je će vas zasititi, razveseliti i utješiti, a priprema se lako i brzo.




Zapečena tjestenina s bundevom, kozjim sirom i slaninom 


Sastojci:

  • 450 g tjestenine po izboru
  • 60 g maslaca
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 3 češnja češnjaka, nasjeckana
  • 2 ljutike, nasjeckane
  • 480 ml slatkog vrhnja
  • 250 ml punomasnog mlijeka
  • 110 g kozjeg sira, izmrvljenog
  • 50 g ribanog parmezana
  • 120 g konzervirane ili kuhane bundeve
  • 1/2 čajne žličice bijelog papra
  • 2 žlice nasjeckane svježe kadulje

Dodaci

  • 450 g trakica slanine, prženih i zdrobljenih
  • 50 g zdrobljenog kozjeg sira
  • 25 g ribanog parmezana



Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva.
  2. Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju.
  3. Dok se tjestenina kuha u velikoj tavi zagrijte maslac i maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte češnjak i ljutiku, kuhajte miješajući 1-2 minute. Dodajte sljedećih 6 sastojaka. Smanjite vatru i. kuhajte uz stalno miješanje dok se ne zgusne, 6-8 minuta. Dodajte kadulju. Maknite s vatre.
  4. Ocijedite tjesteninu; lagano umiješajte u vrhnje. Prebacite u namašćenu posudu za pečenje dimenzija 33x23 cm. Pospite slaninom, kozjim sirom i parmezanom. Pecite pokriveno 15 minuta. Otkrijte i pecite dok se sir ne otopi, još oko 5 minuta.



Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

5 RAZLOGA ZA VJEŽBANJE NA OTVORENOM

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE