SOČNE KOCKE OD CIMETA SA ŠEĆERNOM KORICOM
200 g smeđeg šećera
100 g bijelog šećera
2 jaja
2 žličice ekstrakta vanilije
250 g glatkog brašna
žličica praška za pecivo
pola žličice soli
2 žličice cimeta
za posip: 50 g šećera + žličica cimeta
Zagrijte pećnicu na 175°C i obložite pravokutni kalup papirom za pečenje. U zdjeli pjenjačom pomiješajte otopljeni maslac i šećere da dobijete glatku smjesu. Dodajte jedno po jedno jaje i ekstrakt vanilije pa dobro promiješajte.
U drugoj zdjeli sjedinite brašno, prašak za pecivo, sol i cimet. Suhe sastojke postupno dodajte mokrima, miješajući samo dok se ne povežu u jednoličnu smjesu. Ulijte tijesto u pripremljeni kalup i poravnajte površinu špatulom.
Pomiješajte šećer i cimet za posip pa ravnomjerno rasporedite po vrhu tijesta. Pecite 25-30 minuta, dok rubovi ne postanu zlatnosmeđi, a čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe gotovo suha, s tek nekoliko mrvica. Ostavite kolač da se potpuno ohladi u kalupu pa narežite na kvadrate.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar