PILEĆI TAQUITOSI IZ PEĆNICE





Pileći taquitosi iz pećnice 



Ako volite jela koja spajaju jednostavnost pripreme i bogat, razigran okus, pečeni taquitosi s piletinom i sirom savršen su izbor. Inspirirani meksičkom kuhinjom, donose savršenu ravnotežu između hrskavog i sočnog, a za izradu vam trebaju samo četiri sastojka.



Pileći taquitosi iz pećnice 


Sastojci:

10 tortilja od pšeničnog brašna (promjera oko 15 cm)
250 g kuhane piletine, sitno narezane ili usitnjene
120 g naribanog sira
80 ml salse, barbecue umaka ili umaka za tacose
po želji za posluživanje: guacamole, kiselo vrhnje, masline, narezani mladi luk, pico de gallo ili svježi korijandar..



Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200°C i obložite lim papirom za pečenje ili ga lagano poprskajte uljem. Skuhanu piletinu nasjeckajte ili natrgajte vilicama. Ubacite je u zdjelu sa sirom i umakom pa mijenšajte dok se sastojci ravnomjerno ne povežu.

Smjesu rasporedite uz rub svake tortilje i zatim pažljivo zarolajte. Tortilje složite nalim tako da je spoj okrenut prema dolje. Lagano ih poprskajte uljem kako bi se lijepo zapekle i postale hrskave.

Pecite 15-20 minuta, dok ne poprime zlatnosmeđu boju i ne postanu hrskave. Poslužite ih odmah uz dodatke po želji – žlicu guacamolea, malo kiselog vrhnja, salsu ili svježi korijandar.



Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

5 RAZLOGA ZA VJEŽBANJE NA OTVORENOM

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE