LIKER OD KESTENA
Liker od kestena
Zaboravite bundeve i jabuke – prava jesen počinje tek kad zamirišu kesteni. I dok se mnogi vesele pečenim kestenima na ulici, mi imamo još bolju ideju: pretvorite te male jesenske dragulje u božanstveni liker od kestena, koji će ugrijati i dušu i tijelo.
Liker od kestena
Sastojci:
- 700 g kestena
- 400 g šećera
- 1 l kvalitetne rakije (ili votke, ako želite blaži okus)
- 500 ml vode
- 1 mahuna vanilije (ili 1 žličica ekstrakta)
Priprema:
- Kestene zarežite i kuhajte oko 30 minuta, dok ne omekšaju. Ogulite ih i pustite da se ohlade.
- Oguljene kestene stavite u veliku staklenu teglu, prelijte rakijom ili votkom i dodajte mahunu vanilije. Zatvorite i ostavite na tamnom, hladnom mjestu oko 20 dana. Povremeno protresite.
- Nakon 20 dana, od vode i šećera skuhajte sirup. Ohladite ga, a zatim ga umiješajte u liker.
- Liker dobro procijedite kroz gazu ili filter papir.
- Liker prelijte u boce i ostavite da odmori još tjedan dana – što duže stoji, to je bolji.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar