LIKER OD KESTENA





Liker od kestena 



Zaboravite bundeve i jabuke – prava jesen počinje tek kad zamirišu kesteni. I dok se mnogi vesele pečenim kestenima na ulici, mi imamo još bolju ideju: pretvorite te male jesenske dragulje u božanstveni liker od kestena, koji će ugrijati i dušu i tijelo.




Liker od kestena 


Sastojci:

  • 700 g kestena
  • 400 g šećera
  • 1 l kvalitetne rakije (ili votke, ako želite blaži okus)
  • 500 ml vode
  • 1 mahuna vanilije (ili 1 žličica ekstrakta)



Priprema:

  1. Kestene zarežite i kuhajte oko 30 minuta, dok ne omekšaju. Ogulite ih i pustite da se ohlade.
  2. Oguljene kestene stavite u veliku staklenu teglu, prelijte rakijom ili votkom i dodajte mahunu vanilije. Zatvorite i ostavite na tamnom, hladnom mjestu oko 20 dana. Povremeno protresite.
  3. Nakon 20 dana, od vode i šećera skuhajte sirup. Ohladite ga, a zatim ga umiješajte u liker.
  4. Liker dobro procijedite kroz gazu ili filter papir.
  5. Liker prelijte u boce i ostavite da odmori još tjedan dana – što duže stoji, to je bolji.



Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE

5 RAZLOGA ZA VJEŽBANJE NA OTVORENOM