KREMASTI RIŽOTO S GRAŠKOM I PARMEZANOM





Kremasti rižoto s graškom i parmezanom 




Rizi-bizi nove generacije i punijeg okusa i zato zaslužuje biti na našem jelovniku kao samostalno jelo, a ne samo kao prilog. Oduševit će vas i iznenaditi okusom, kao i djecu jer vole kremasto i slatkasto od graška, a uz to je idealan obrok za svakog sportaša rekreativca jer je pun vlakana i proteina.




Kremasti rižoto s graškom i parmezanom 


Sastojci:

  • 1 šalica graška
  • 1 šalica riže arborio
  • 1 manji luk
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • manja kockica maslaca
  • parmezan ili ribani tvrdi sir
  • pileći ili povrtni temeljac (može i kocka za juhu)



Priprema:

  1. Sitno nasjeckani luk zastaklite na malo maslinovog ulja, a zatim dodajte rižu kako bi se tostirala te polijte temeljcem.
  2. Dodajte grašak i postupno dodajte malo po malo vrućeg temeljca i kuhajte 20-ak minuta dok riža ne omekša.
  3. Prije kraja ubacite žlicu ili kockicu maslaca i šaku parmezana te sve dobro promiješajte u kremasti, svilenkasti rižoto. Ukrasite listićima mente jer se grašak i menta ljube i, naravno, naribajte na vrh po želji malo parmezana.


Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

5 RAZLOGA ZA VJEŽBANJE NA OTVORENOM

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE