KREMASTI RIŽOTO S GRAŠKOM I PARMEZANOM
Kremasti rižoto s graškom i parmezanom
Rizi-bizi nove generacije i punijeg okusa i zato zaslužuje biti na našem jelovniku kao samostalno jelo, a ne samo kao prilog. Oduševit će vas i iznenaditi okusom, kao i djecu jer vole kremasto i slatkasto od graška, a uz to je idealan obrok za svakog sportaša rekreativca jer je pun vlakana i proteina.
Kremasti rižoto s graškom i parmezanom
Sastojci:
- 1 šalica graška
- 1 šalica riže arborio
- 1 manji luk
- 2 žlice maslinovog ulja
- manja kockica maslaca
- parmezan ili ribani tvrdi sir
- pileći ili povrtni temeljac (može i kocka za juhu)
Priprema:
- Sitno nasjeckani luk zastaklite na malo maslinovog ulja, a zatim dodajte rižu kako bi se tostirala te polijte temeljcem.
- Dodajte grašak i postupno dodajte malo po malo vrućeg temeljca i kuhajte 20-ak minuta dok riža ne omekša.
- Prije kraja ubacite žlicu ili kockicu maslaca i šaku parmezana te sve dobro promiješajte u kremasti, svilenkasti rižoto. Ukrasite listićima mente jer se grašak i menta ljube i, naravno, naribajte na vrh po želji malo parmezana.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar