KOCKE S BUNDEVOM I KREM SIROM




Kocke s bundevom i krem sirom 




Ove kocke s bundevom i krem sirom donose najbolje od obje teksture – kremasti nadjev i prhku, blago hrskavu podlogu, a sve se slaže u jednom kalupu i bez previše kompliciranja.



Kocke s bundevom i krem sirom 


Sastojci:

BAZA I POSIP 

suncokretovo ulje 1,50 
žlica brašno 420 g 
šećer 257 g 
prašak za pecivo 1,50 žličica
 sol 1 žličica 
maslac 225 g 
jaje 2 kom



Priprema:

Postavi pećnicu na 175 °C. Kalup veličine cca 23x33 cm obloži papirom za pečenje tako da papir viri preko rubova. Lagano ga namaži uljem, i papir i stranice kalupa. To će ti kasnije pomoći da kocke lakše izvadiš, bez lomljenja. U zdjeli miksera pomiješaj brašno, šećer, prašak za pecivo i sol. Dodaj otopljeni maslac i jaja pa miksaj srednjom brzinom dok ne dobiješ mrvičasto tijesto – to traje oko minutu. Ova smjesa će ti poslužiti i kao podloga i kao posip na vrhu, pa nemoj ništa mijenjati. Odvoji jednu i pol šalicu tijesta i spremi sa strane. Ostatak tijesta prebacuj u kalup i rukama ga utisni u ravnomjeran sloj. Peci oko 20 minuta – kad rubovi lagano porumene, gotovo je. Izvadi i pusti da se hladi 10 minuta.


NADJEV

krem sir 225 g 
šećer 100 g
 jaje 1 kom 
pire od bundeve 425 g 
ekstrakt vanilije 1 žličica
 cimet 2 žličica 
muškatni oraščić 0,50 žličica 
sol 0,50 žličica



Priprema:

U zdjelu miksera stavi omekšali krem sir, šećer i jaje pa miksaj dok smjesa ne postane potpuno glatka, oko 2 minute. Zatim dodaj pire od bundeve, vaniliju, jednu žličicu cimeta, muškatni oraščić i sol. Miksaj još jednu minutu, dok se sve ne sjedini. Ako koristiš krem sir direktno iz hladnjaka, dobit ćeš grudice, zato ga pusti da omekša do sobne temperature prije miksanja. Nadjev od bundeve izlij preko blago ohlađene baze i poravnaj. Po vrhu razmrvi ostatak tijesta, ne mora biti savršeno ravnomjerno. Na kraju sve pospi preostalom žličicom cimeta. Peci još 25-27 minuta, dok sredina ne bude tek lagano podrhtavajuća. Zatim potpuno ohladi na sobnoj temperaturi – to traje oko 2 sata. Nakon toga spremi u hladnjak na najmanje 30 minuta prije rezanja.



Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

5 RAZLOGA ZA VJEŽBANJE NA OTVORENOM

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE