KESTEN PIRE - KRALJ JESENI





Kesten pire - kralj jeseni




Na pomisao riječi kesten u nama se budi pravi jesenski duh i toplina. Sezona jesenskih plodova krenula je što znači da se počinje tražiti recept više. Iako moramo priznati da kod njih vrijedi manje je više. Najradije ih jedemo jednostavno pečene.




Kesten pire 


Sastojci:

  • 350 g kuhanih/pečenih kestena
  • 480 ml vode ili mlijeka
  • 1-2 žlice šećera
  • 1/2 vanilin štapića ili 1 čajna žlica vanilin ekstrakta



Priprema:

  1. Na srednje jakoj vatri umutite mlijeko sa šećerom dok se ne otopi
  2. Dodajte kuhane i oljuštene kestene i štapić vanilije i pustite da lagano kuha 20 minuta uz povremeno miješanje kako ne bi zagorilo
  3. Uklonite štapić vanilije pa prebacite kestene u multipraktik
  4. Pasirajte smjesu dok ne postane glatka te dodajte po potrebi mlijeka u kojem su se kesteni kuhali kako biste dobili željenu gustoću
  5. Smjesu nakon hlađenja u frižideru čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi 4-5 dana ili u zamrzivaču i do 2 mjeseca
  6. Poslužite u čašama uz dodatak šlaga



Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

5 RAZLOGA ZA VJEŽBANJE NA OTVORENOM

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE