GUSTO VARIVO OD KUPUSA I MLJEVENOG MESA - HRANI DUŠU I TIJELO




Gusto varivo od kupusa i mljevenog mesa - hrani dušu i tijelo 




S dolaskom hladnijih dana polako se vraćamo jelima na žlicu koja hrane i dušu i tijelo. Ako ste se zasitili klasičnih i već isprobanih recepata, imamo jedan jednostavan, ali posve neodoljiv. Riječ je o varivu od kupusa i mljevenog mesa koje pomalo asocira na sarmu.




Gusto varivo od kupusa i mljevenog mesa 


Sastojci:

4 kriške pancete nasjeckane na komadiće
450 g mljevene junetine
manji luk
režanj češnjaka
2 žlice koncentrata rajčice
4 šalice krupno nasjeckanog zelenog kupusa (oko pola glavice)
4 šalice goveđeg temeljca ili vode
400 g pasate od rajčice
konzerva nasjeckanih rajčica s tekućinom
2 žlice smeđeg šećera
lovorov list
2 šalice kuhane bijele riže
sol i papar
2 žlice svježeg nasjeckanog peršina




Priprema:

U loncu na srednje jakoj vatri popržite pancetu dok ne postane hrskava, 5-8 minuta. Izvadite je šupljikavom žlicom na tanjur, a masnoću od pečenja ostavite u loncu. Dodajte mljevenu junetinu i pržite uz miješanje dok meso ne posmeđi i više nije ružičasto.

Ubacite nasjeckani luk i pirjajte dok ne omekša. Dodajte protisnuti češnjak i pržite još minutu uz stalno miješanje. Umiješajte koncentrat rajčice i kratko propirjajte, tek toliko da pusti aromu. Dodajte nasjeckani kupus, temeljac, umak od rajčice, sjeckane rajčice, smeđi šećer i lovorov list.

Pustite da zavrije, smanjite vatru i kuhajte 15-20 minuta. Umiješajte kuhanu rižu, posolite i popaprite po ukusu te kuhajte još oko pet minuta. Maknite s vatre, izvadite lovorov list i dodajte nasjeckani peršin. Po želji, poslužite uz žlicu kiselog vrhnja ili malo svježeg bilja.




Pripremila: Ivana Matas 



Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

5 RAZLOGA ZA VJEŽBANJE NA OTVORENOM

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE