DOMAĆI RAVIOLI S PESTOM




Domaći ravioli s pestom 



Domaći ravioli punjeni su zanimljivom kombinacijom kakvu još niste vidjeli, sira gorgonzole i slatkih krušaka. Ova slatko-slana kombinacija umiješana u pesto od bosiljka naša su preporuka za vaše iduće jelo. 



Domaći ravioli s pestom 


Sastojci:

  • 200 g brašna
  • 2 jaja
  • so, papar
  • 1 kruška
  • 150 g orasi
  • 300 g gorgonzola
  • vezice svježeg bosiljka
  • 1,2 dl maslinovog ulja
  • češanj češnjaka
  • 150 g parmezana



Priprema:

Radnu površinu posuti brašnom, pa u sredini napraviti udubljenje. Umutiti jaja, posolite i lagano umutiti vilicom. Kada su jaja i brašno dovoljno izmiješani, prsima umijesite mekano tijesto. Zamotajte u foliju i ostavite da se ohladi pola sata.

Kruške ogulite i narežite na sitne kockice. Sameljite 100 g oraha. Gorgonzolu zdrobite s vilicom i promiješajte s kruškom i ostatak oraha. Razvaljajte tijesto na željenu debljinu. Dio razijenog tijesta stavite na stol, posložite hrpice punjenja po jednom dijelom tijesta. Preklopite s drugim dijelom i rezačem ili čašom izrežite raviole. 

Nekoliko listića bosiljke ostavite sa strane, a ostatak 50 g oraha, luk, 50 g parmezana, malo soli i papra pomiješajte u pesto. Raviole kuhajte u vreloj slanoj vodi oko 4 minute pa ih procijedite. Pomiješajte ih s gotovim pestom, pospite ostatkom paremzanom i mljevenom orasima te uskrasite listovima sačuvanog bosiljka.




Pripremila: Ivana Matas 


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

5 RAZLOGA ZA VJEŽBANJE NA OTVORENOM

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE