BUREK U RIŽINOM PAPIRU
Burek u rižinom papiru
Burek je klasik koji svi volimo; sočno meso, lagano začinjeno, zamotano u hrskavo tijesto. No što ako vam kažemo da postoji jednostavnija, laganija verzija koju možete pripremiti kod kuće, kad nemate vremena ili volje razvlačiti klasično tijesto? Rješenje je burek u rižinom papiru, a ovo je jelo već steklo status viralnog na društvenim mrežama.
Burek u rižinom papiru
Sastojci:
Sastojci za nadjev
- 600 g mljevene govedine
- 1 luk
- 4 češnja češnjaka
- 4 žličice dimljene paprike
- sol
Sastojci za “tijesto”
- 2-3 jaja
- 4 žličice ulja
- 8 lista rižinog papira
Priprema:
- Pirjajte luk i češnjak na tavi, zatim dodajte mljevenu govedinu i začine. Pustite da se meso potpuno skuha i potom ga ohladite (to osigurava da rižin papir ne postane gnjecav).
- Umutite jaje s uljem i premažite svaki list rižinog papira s obje strane ovom smjesom.
- Stavite list rižinog papira na radnu površinu, dodajte ohlađeni nadjev i pažljivo zamotajte.
- Stavite u fritezu na zrak (air fryer) na 180 °C 10 minuta ili pecite u pećnici dok ne postane hrskavo.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar