SVINJSKI MEDALJONI U PRŠUTU S UMAKOM OD GLJIVA 🍄
Svinjski medaljoni u pršutu s umakom od gljiva
Svinjski medaljoni u umaku od gljiva jednostavno je jelo koje se brzo priprema. Iskoristite vrganje ili lisičarke, ali ako nemate njih pri ruci poslužit će i šampinjoni. Poslužite uz njoke, zelene rezance ili pire krumpir.
Svinjski medaljoni u pršutu s umakom od gljiva
Sastojci za dvije osobe:
Za medaljone:
400 g svinjskog filea
6 tankih feta pršuta
15 ml maslinova ulja
1/2 žličice soli
1/4 žličice papra
1 žličica suhog timijana
10 g maslaca
Za umak od gljiva:
200 g šampinjona
1 češanj češnjaka
15 g maslaca
100 ml vrhnja za kuhanje
50 ml bijelog vina
1 prstohvat soli i papra
Za prilog:
100 g cherry rajčica
Peršin za dekoraciju
Priprema:
Svinjski file narežite na medaljone debljine oko 4 cm.
Svaki medaljon omotajte fetom pršuta pa učvrstite kuhinjskim koncem ili čačkalicom.
Začinite solju, paprom i timijanom.
Zagrijte roštilj i pecite medaljone na srednje jakoj vatri 4 - 5 minuta sa svake strane dok pršut ne postane hrskav, a meso sočno.
Kad maknete medaljone s roštilja ostavite ih da malo odmore.
U tavi rastopite maslac i dodajte nasjeckani češnjak pa ga pržite 30 sekundi, a zatim dodajte narezane gljive.
Pržite gljive dok ne omekšaju, zatim ulijte bijelo vino i kuhajte dok alkohol ne ispari.
Potom ulijte vrhnje za kuhanje, začinite solju i paprom te kuhajte još dvije minute dok umak ne postane kremast.
Cherry rajčice pecite u tavi s malo maslinova ulja dok ne omekšaju i lagano se karameliziraju.
Medaljone poslužite na tanjuru s umakom od gljiva i pečenim cherry rajčicama.
Ukrasite peršinom.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar