PITICE SA SIROM






Pitice sa sirom 





Postoje oni mirisi iz kuhinje koji nas odmah prebace u djetinjstvo, a jedan od njih je zasigurno – miris tek pečenih pitica sa sirom koje su u nekim dijelovima Hrvatske poznate kao – burekčići.





Pitice sa sirom 


Sastojci:

  • 1 paket gotovih kora za pite i savijača

za nadjev:

  • 500 g krem sira
  • 3 srednja jaja
  • 150 g maslaca (otopljenog)
  • 1 i pol kiselo vrhnje
  • prstohvat soli
  • 1 paketić praška za pecivo

za premaz:

  • 1 jaje
  • druga polovica kiselog vrhnja
  • malo soli




Priprema:


  1. Pomiješajte sve sastojke za nadjev, pa na kraju dodajte i rastopljeni, malo prohlađeni maslac.
  2. Uzmite tri kore – svaku premažite tankim slojem nadjeva, zatim zarolajte. Postupak ponavljajte dok ne potrošite sve kore (za jednu roladu trebaju vam tri kore).
  3. Svaku roladu zamotajte u prozirnu foliju i stavite u zamrzivač na dva sata – ovaj trik pomoći će da burekčići zadrže savršeni oblik.
  4. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva, a pleh obložite papirom za pečenje.
  5. Rolade izrežite na jednake komadiće, posložite u pleh i premažite smjesom jajeta i vrhnja (lagano posoljenom).
  6. Pecite oko 30 minuta, dok pitice ne dobiju zlaćanu, hrskavu koricu. Po želji, prije pečenja na svaku piticu možete dodati malo ribanog sira.




Pripremila : Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

ZELENA STRANA ŽIVOTA

KAKO PROVESTI SAVRŠEN DAN SAMI BEZ DOSADE?