PITICE SA SIROM
Pitice sa sirom
Postoje oni mirisi iz kuhinje koji nas odmah prebace u djetinjstvo, a jedan od njih je zasigurno – miris tek pečenih pitica sa sirom koje su u nekim dijelovima Hrvatske poznate kao – burekčići.
Pitice sa sirom
Sastojci:
- 1 paket gotovih kora za pite i savijača
za nadjev:
- 500 g krem sira
- 3 srednja jaja
- 150 g maslaca (otopljenog)
- 1 i pol kiselo vrhnje
- prstohvat soli
- 1 paketić praška za pecivo
za premaz:
- 1 jaje
- druga polovica kiselog vrhnja
- malo soli
Priprema:
- Pomiješajte sve sastojke za nadjev, pa na kraju dodajte i rastopljeni, malo prohlađeni maslac.
- Uzmite tri kore – svaku premažite tankim slojem nadjeva, zatim zarolajte. Postupak ponavljajte dok ne potrošite sve kore (za jednu roladu trebaju vam tri kore).
- Svaku roladu zamotajte u prozirnu foliju i stavite u zamrzivač na dva sata – ovaj trik pomoći će da burekčići zadrže savršeni oblik.
- Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva, a pleh obložite papirom za pečenje.
- Rolade izrežite na jednake komadiće, posložite u pleh i premažite smjesom jajeta i vrhnja (lagano posoljenom).
- Pecite oko 30 minuta, dok pitice ne dobiju zlaćanu, hrskavu koricu. Po želji, prije pečenja na svaku piticu možete dodati malo ribanog sira.
Pripremila : Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar