PITA OD LISNATOG TIJESTA, SIRA I CHERRY RAJČICA 🍅







Pita od lisnatog tijesta, sira i cherry rajčica 





Ukusna slana pita od lisnatog tijesta može se ispeći za svega 20-ak minuta, a pogotovo ako u hladnjaku imate kupovno tijesto koje ste odmrznuli do kraja. Dobar tek!





Pita od lisnatog tijesta, sira i cherry rajčica 



Sastojci:

  • 1 paket lisnatog tijesta
  • 300 g cherry rajčica
  • 200 g naribane gaude
  • 150 g krem sira sa začinskim biljem
  • svježi bosiljak po želji
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje po želji
  • balzamični ocat po želji
  • sol i papar po želji




Priprema :

  1. Zagrijte pećnicu na 220 Celzijevih stupnjeva.
  2. Odmrznite lisnato tijesto i razvucite ga u pravokutni oblik veličine lima za pečenje u kojem ćete pripremiti ovu slanu pitu. Vrhom ispikajte sredinu razvučenog tijesta za pite, a ostavite otprilike jedan do jedan i pol centimetar ruba tijesta netaknut kako biste bili sigurni da će se dignuti i stvoriti lijepu koricu.
  3. Razmažite sirni namaz cijelom dužinom ispikanog lisnatog tijesta, a preko njega pospite naribanu gaudu. Na sir rasporedite raspolovljene cherry rajčice koje ste začinili s nešto soli i papra.
  4. Ovako pripremljenu pitu pecite u prethodno zagrijanoj pećnici oko 20 do 25 minuta, odnosno dok ne bude termički obrađena do kraja. Pripazite na pitu jer lisnato tijesto može vrlo lako pregorjeti.
  5. Pečenu pitu poslužite sa svježe nasjeckanim listićima bosiljka i nešto ekstra djevičanskog maslinovog ulja te balzamičnog octa. Dobar tek!




Pripremila : Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

5 RAZLOGA ZA VJEŽBANJE NA OTVORENOM

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE