PAPIN KOLAČ S MALINAMA





Papin kolač s malinama 




Ako tražite kolač koji je istovremeno lagan, kremast i osvježavajući, Papin kolač je idealan izbor. Spoj petit keksa, mekanog sloja griza, bogate kreme od pudinga i sočnih malina stvara desert koji osvaja i oči i nepce.





Papin kolač s malinama 


Sastojci:

  • petit keksi (dovoljno da prekrije kalup)
  • 300 g malina

za kremu od griza:

  • 4 bjelanjka
  • 1 l mlijeka
  • 5 žlica šećera
  • 8 žlica griza
  • za kremu s pudingom:
  • 4 žutanjka
  • 5 žlica šećera
  • 1 l mlijeka
  • 2 pudinga od vanilije

dodatno:

  • 0,5 l slatkog vrhnja



Priprema:

  1. Na dno pleha ravnomjerno rasporedite petit kekse. Nemojte ih prethodno namakati.
  2. Bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg. U loncu zagrijte 1 l mlijeka sa šećerom i dodajte griz. Kuhajte uz stalno miješanje dok smjesa ne postane gusta i kremasta. U još vrući griz lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.
  3. Vrući sloj griza izlijte preko petit keksa i ravnomjerno rasporedite. Dok je sloj još topao, utisnite maline i ostavite da se potpuno ohladi.
  4. Žutanjke, šećer, pudinge i 2 dl mlijeka dobro izmiješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Preostalih 8 dl mlijeka zakuhajte u loncu. U kipuće mlijeko polako ulijte smjesu žutanjaka i pudinga, stalno miješajući. Kuhajte dok se krema ne zgusne. Vruću kremu prelijte preko ohlađenog griza. Ostavite da se potpuno ohladi.
  5. Slatko vrhnje istucite u čvrsti šlag. Po želji, ukrasite vrhnjem i preostalim malinama.
  6. Kolač je najbolje pripremiti nekoliko sati prije posluživanja, a najbolje preko noći u hladnjaku.



Pripremila : Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

5 RAZLOGA ZA VJEŽBANJE NA OTVORENOM

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE