PAPIN KOLAČ S MALINAMA
Papin kolač s malinama
Ako tražite kolač koji je istovremeno lagan, kremast i osvježavajući, Papin kolač je idealan izbor. Spoj petit keksa, mekanog sloja griza, bogate kreme od pudinga i sočnih malina stvara desert koji osvaja i oči i nepce.
Papin kolač s malinama
Sastojci:
- petit keksi (dovoljno da prekrije kalup)
- 300 g malina
za kremu od griza:
- 4 bjelanjka
- 1 l mlijeka
- 5 žlica šećera
- 8 žlica griza
- za kremu s pudingom:
- 4 žutanjka
- 5 žlica šećera
- 1 l mlijeka
- 2 pudinga od vanilije
dodatno:
- 0,5 l slatkog vrhnja
Priprema:
- Na dno pleha ravnomjerno rasporedite petit kekse. Nemojte ih prethodno namakati.
- Bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg. U loncu zagrijte 1 l mlijeka sa šećerom i dodajte griz. Kuhajte uz stalno miješanje dok smjesa ne postane gusta i kremasta. U još vrući griz lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.
- Vrući sloj griza izlijte preko petit keksa i ravnomjerno rasporedite. Dok je sloj još topao, utisnite maline i ostavite da se potpuno ohladi.
- Žutanjke, šećer, pudinge i 2 dl mlijeka dobro izmiješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Preostalih 8 dl mlijeka zakuhajte u loncu. U kipuće mlijeko polako ulijte smjesu žutanjaka i pudinga, stalno miješajući. Kuhajte dok se krema ne zgusne. Vruću kremu prelijte preko ohlađenog griza. Ostavite da se potpuno ohladi.
- Slatko vrhnje istucite u čvrsti šlag. Po želji, ukrasite vrhnjem i preostalim malinama.
- Kolač je najbolje pripremiti nekoliko sati prije posluživanja, a najbolje preko noći u hladnjaku.
Pripremila : Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar