KOLAČ S DUNJAMA I ORASIMA





Kolač s dunjama i orasima 




Mnogi na spomen dunje pomisle na predivan miris koji se širio iz soba kod baka i prabaka koje se nisu koristile tijekom dana jer se nije grijalo u njima, a u kućama se najviše okupljalo u kuhinji uz peć. Dunja je jesensko voće intenzivnog mirisa i tvrde kore, izgledom nešto između jabuke i kruške, a danas je pomalo zaboravljeno. 





Kolač s dunjama i orasima 


Sastojci:

3 jaja

150 g šećera

80 ml ulja

200 g kiselog mlijeka

korica limuna

200 g brašna

1 prašak za pecivo

100 g mljevenih oraha

100 g grožđica



Priprema:

Izmiksajte jaja sa šećerom, dodajte brašno i prašak za pecivo, limunovu koricu, ulje, kiselo mlijeko i sve dobro promiješajte. Dunje operite, ogulite, narežite na kockice, ocijedite i ohladite. Pleh obložite papirom za pečenje pa izlijte pola tijesta i ravnomjerno rasporedite. U orahe dodajte malo šećera i malo mlijeka. Preko tijesta poredajte dunje pa orahe i grožđice. 

Izlijte ostatak tijesta i poravnajte. Odozgo možete posuti malo sjeckanih oraha za ukras.

Pecite na 200°C oko 45-50 min. Ohladite i narežite.



Pripremila: Ivana Matas 


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

5 RAZLOGA ZA VJEŽBANJE NA OTVORENOM

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE