JUHA OD RAJČICE SA SIROM IZ PEĆNICE 🍅





Juha od rajčice sa sirom iz pećnice 



Bogata, kremasta, puna okus juha od rajčice sa sirom savršen je izbor za jesenske i zimske dane, a osim što će zadovoljiti nepce i glad, ugrijat će vas fino poput dekice.




Juha od rajčice sa sirom iz pećnice 


Sastojci:

  • 80 dg svježih rajčica, prepolovljenih
  • jedan slatki luk, oguljen i razrezan na četvrtine
  • jedna glavica češnjaka, odsječenog vrha kako bi se vidjeli češnji
  • 0,5 dl maslinovog ulja
  • Sol i crni papar
  • 7 dl pileće ili povrtne juhe
  • lovorov list
  • 2 grančice timijana
  • 3 žlice nasjeckanog svježeg bosiljka
  • 45 grama izmrvljenog kozjeg sira



Priprema :

  1. Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva Celzijevih. Stavite papir za pečenje s aluminijskom folijom.
  2. Posložite rajčice, luk i češnjak na papir za pečenje. Maslinovo ulje ravnomjerno prelijte preko svega (uključujući i nekoliko žličica preko češnjaka). Začinite sa soli i paprom.
  3. Pecite dok se na rajčicama ne pojave mjehurići, luk ne omekša i češnjak ne bude karameliziran, 35 do 40 minuta.
  4. Rajčice i luk premjestite u veliki lonac. Češnje češnjaka istisnite iz kore i ubacite u lonac.
  5. Dodajte juhu, lovorov list i timijan te pustite da zakipi na srednje jakoj vatri. Kuhajte dok se sve lijepo ne stopi, 20 do 25 minuta.
  6. Premjestite juhu u blender ili sjeckalicu za hranu i blendajte dok ne postane potpuno kremasta.
  7. Ulijte juhu u tanjure ili zdjelice. Ukrasite svaki tanjur s 1 žličicom bosiljka i 1 do 2 žlice kozjeg sira. Poslužite toplo.



Pripremila : Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

5 RAZLOGA ZA VJEŽBANJE NA OTVORENOM

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE