JUHA OD RAJČICE SA SIROM IZ PEĆNICE 🍅
Juha od rajčice sa sirom iz pećnice
Bogata, kremasta, puna okus juha od rajčice sa sirom savršen je izbor za jesenske i zimske dane, a osim što će zadovoljiti nepce i glad, ugrijat će vas fino poput dekice.
Juha od rajčice sa sirom iz pećnice
Sastojci:
- 80 dg svježih rajčica, prepolovljenih
- jedan slatki luk, oguljen i razrezan na četvrtine
- jedna glavica češnjaka, odsječenog vrha kako bi se vidjeli češnji
- 0,5 dl maslinovog ulja
- Sol i crni papar
- 7 dl pileće ili povrtne juhe
- lovorov list
- 2 grančice timijana
- 3 žlice nasjeckanog svježeg bosiljka
- 45 grama izmrvljenog kozjeg sira
Priprema :
- Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva Celzijevih. Stavite papir za pečenje s aluminijskom folijom.
- Posložite rajčice, luk i češnjak na papir za pečenje. Maslinovo ulje ravnomjerno prelijte preko svega (uključujući i nekoliko žličica preko češnjaka). Začinite sa soli i paprom.
- Pecite dok se na rajčicama ne pojave mjehurići, luk ne omekša i češnjak ne bude karameliziran, 35 do 40 minuta.
- Rajčice i luk premjestite u veliki lonac. Češnje češnjaka istisnite iz kore i ubacite u lonac.
- Dodajte juhu, lovorov list i timijan te pustite da zakipi na srednje jakoj vatri. Kuhajte dok se sve lijepo ne stopi, 20 do 25 minuta.
- Premjestite juhu u blender ili sjeckalicu za hranu i blendajte dok ne postane potpuno kremasta.
- Ulijte juhu u tanjure ili zdjelice. Ukrasite svaki tanjur s 1 žličicom bosiljka i 1 do 2 žlice kozjeg sira. Poslužite toplo.
Pripremila : Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar