HRSKAVI KRUMPIRIĆI S ČEŠNJAKOM, MASLACEM I PARMEZANOM






Hrskavi krumpirići s češnjakom, maslacem i parmezanom 




Postoji nešto posebno u kombinaciji krumpira, češnjaka i sira. Jednostavni su sastojci koji zajedno stvaraju neodoljive okuse, teksture i mirise kojima se teško može odoljeti. Iako smo svi navikli na klasične pečene krumpire, ovaj recept ide korak dalje. Sitni krumpirići najprije se kratko prokuhaju u vodi s dodatkom sode bikarbone i temeljca, što im daje savršenu teksturu i nježnu slanost iznutra. Nakon toga dolazimo do najvažnijeg koraka, oblažu se maslacem, začinima i naribanim parmezanom, pa se peku dok izvana ne postanu zlatno hrskavi, a iznutra mekani i sočni.





Hrskavi krumpirići s češnjakom, maslacem i parmezanom 



Sastojci:

  • 680 g malih krumpira
  • 1 žlica sode bikarbone
  • 1 žlica pilećeg temeljca u prahu (ili kocka)
  • 2 žlice maslaca
  • 2 žlice ulja
  • 1,5 žličica češnjaka u prahu
  • 1/2 žličice sušenog peršina
  • 1/2 žličice talijanske mješavine začina
  • 1/4 žličice soli i papra
  • 150 g naribanog parmezana




Priprema :

  • Krumpire skuhajte cijele u vodi s dodatkom sode bikarbone i temeljca, dok ne omekšaju toliko da vilica lako prolazi kroz njih.
  • Ocijedite ih i narežite na komade veličine zalogaja.
  • Otopite maslac i pomiješajte ga s uljem, češnjakom u prahu, peršinom, talijanskim začinima, soli i paprom.
  • Tom mješavinom prelijte krumpire i dodajte 100 g parmezana pa sve dobro promiješajte.
  • Rasporedite krumpire na pleh obložen papirom za pečenje, pospite ih ostatkom parmezana i pecite na 190 °C oko 30–40 minuta, dok ne postanu hrskavi i zlatne boje.




Pripremila : Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

ZELENA STRANA ŽIVOTA

KAKO PROVESTI SAVRŠEN DAN SAMI BEZ DOSADE?