GRILANE MAHUNE S MOZZARELLOM I KRUŠNIM MRVICAMA S LIMUNOM 🍋






Grilane mahune s mozzarellom i krušnim mrvicama s limunom




Abšmalcane mahune ili mahune na maslacu s krušnim mrvicama mnogima su jedno od dražih jela iz djetinjstva. Naziv ovog jela korijene vuče iz njemačke riječi abschmalzen što znači zapržen s maslacem. Poslužite ih kao glavno jelo uz salatu ili kao prilog uz jelo po izboru.





Grilane mahune s mozzarellom i krušnim mrvicama s limunom 


Sastojci za četiri osobe:

400 g mahuna 
200 g sira mozzarelle 
2 žlice maslinova ulja 
1 žlica maslaca 
2 češnja češnjaka 
120 g panko mrvica 
1 limun, sok i naribana korica 
Sol i papar 




Priprema:

Operite mahune i ako želite odrežite im krajeve.

Ako su duže možete ih prerezati na pola.

Blanširajte ih u kipućoj posoljenoj vodi 3 - 4 minute, zatim ih ocijedite i odmah prebacite u hladnu vodu s ledom kako bi zadržale boju i hrskavost.

Zagrijte roštilj na srednje jaku vatru.

Premažite mahune jednom žlicom maslinova ulja, malo ih posolite i pecite 4 - 5 minuta dok im rubovi ne postanu blago smećkasti.

Povremeno ih okrećite.

U tavi zagrijte maslac i preostali žlicu maslinovog ulja.

Dodajte nasitno nasjeckani češnjak kratko ga pržite dok ne zamiriše.

Potom dodajte panko mrvice i pržite ih 2 -3:minute dok ne postanu zlatno smeđe i hrskave.

Na kraju umiješajte naribanu koricu limuna i posolite.

Prebacite grilane mahune na tanjur.

Dok su još vrele pospite ih natrganom mozzarellom kako bi se lijepo rastopila i hrskavim krušnim mrvicama s limunom.

Prelijte sve s malo limunovog soka.



Pripremila: Ivana Matas 






Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

5 RAZLOGA ZA VJEŽBANJE NA OTVORENOM

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE