GRILANE MAHUNE S MOZZARELLOM I KRUŠNIM MRVICAMA S LIMUNOM 🍋
Grilane mahune s mozzarellom i krušnim mrvicama s limunom
Abšmalcane mahune ili mahune na maslacu s krušnim mrvicama mnogima su jedno od dražih jela iz djetinjstva. Naziv ovog jela korijene vuče iz njemačke riječi abschmalzen što znači zapržen s maslacem. Poslužite ih kao glavno jelo uz salatu ili kao prilog uz jelo po izboru.
Grilane mahune s mozzarellom i krušnim mrvicama s limunom
Sastojci za četiri osobe:
400 g mahuna
200 g sira mozzarelle
2 žlice maslinova ulja
1 žlica maslaca
2 češnja češnjaka
120 g panko mrvica
1 limun, sok i naribana korica
Sol i papar
Priprema:
Operite mahune i ako želite odrežite im krajeve.
Ako su duže možete ih prerezati na pola.
Blanširajte ih u kipućoj posoljenoj vodi 3 - 4 minute, zatim ih ocijedite i odmah prebacite u hladnu vodu s ledom kako bi zadržale boju i hrskavost.
Zagrijte roštilj na srednje jaku vatru.
Premažite mahune jednom žlicom maslinova ulja, malo ih posolite i pecite 4 - 5 minuta dok im rubovi ne postanu blago smećkasti.
Povremeno ih okrećite.
U tavi zagrijte maslac i preostali žlicu maslinovog ulja.
Dodajte nasitno nasjeckani češnjak kratko ga pržite dok ne zamiriše.
Potom dodajte panko mrvice i pržite ih 2 -3:minute dok ne postanu zlatno smeđe i hrskave.
Na kraju umiješajte naribanu koricu limuna i posolite.
Prebacite grilane mahune na tanjur.
Dok su još vrele pospite ih natrganom mozzarellom kako bi se lijepo rastopila i hrskavim krušnim mrvicama s limunom.
Prelijte sve s malo limunovog soka.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar