DOMAĆI NJOKI OD HOKAIDO TIKVE U UMAKU OD ŠAMPINJONA
Domaći njoki od hokaido tikve u umaku od šampinjona
Spoj hokaido tikve i šampinjona u pravom jesenskom ručku. Ako tražite ideju za topli, utješni obrok koji će mirisati na jesen i okupiti cijelu obitelj za stolom, ovaj bi recept mogao biti pravi pogodak. Hokaido tikva i šampinjoni savršeno se nadopunjuju – kremasti, bogati umak obavija nježne domaće njoke i stvara jelo koje grije iznutra.
Domaći njoki od hokaido tikve u umaku od šampinjona
Sastojci:
500 g domaćih njoka od hokaido tikve (naravno, možete upotrebljavati i obične njoke)
1 glavica luka
2 režnja češnjaka
30 g pancete / špeka
400 g šampinjona
50 ml vrhnja za kuhanje
peršin
sol
papar
maslinovo ulje
Priprema :
Na maslinovom ulju stavite dinstati luk, češnjak i pancetu. Kada zamiriše, dodajte na ploške narezane šampinjone. Posolite, ali ne previše jer je panceta dosta slana.
Kada šampinjoni puste sok, dodajte malo vrhnja za kuhanje i kuhajte dok se umak ne zgusne.
Njoke skuhajte u kipućoj i posoljenoj vodi. Kada isplivaju na površinu, dodajte ih u umak s malo vode u kojoj su se kuhali.
Sve dobro promiješajte, ugasite vatru i pospite svježe nasjeckanim peršinom. Poslužite kao prilog mesu ili kao samostalno jelo.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar