DOMAĆI NJOKI OD HOKAIDO TIKVE U UMAKU OD ŠAMPINJONA





Domaći njoki od hokaido tikve u umaku od šampinjona 




Spoj hokaido tikve i šampinjona u pravom jesenskom ručku. Ako tražite ideju za topli, utješni obrok koji će mirisati na jesen i okupiti cijelu obitelj za stolom, ovaj bi recept mogao biti pravi pogodak. Hokaido tikva i šampinjoni savršeno se nadopunjuju – kremasti, bogati umak obavija nježne domaće njoke i stvara jelo koje grije iznutra.




Domaći njoki od hokaido tikve u umaku od šampinjona 



Sastojci:

  • 500 g domaćih njoka od hokaido tikve (naravno, možete upotrebljavati i obične njoke)

  • 1 glavica luka

  • 2 režnja češnjaka

  • 30 g pancete / špeka

  • 400 g šampinjona

  • 50 ml vrhnja za kuhanje

  • peršin

  • sol

  • papar

  • maslinovo ulje




Priprema :


 Na maslinovom ulju stavite dinstati luk, češnjak i pancetu. Kada zamiriše, dodajte na ploške narezane šampinjone. Posolite, ali ne previše jer je panceta dosta slana.

Kada šampinjoni puste sok, dodajte malo vrhnja za kuhanje i kuhajte dok se umak ne zgusne.

Njoke skuhajte u kipućoj i posoljenoj vodi. Kada isplivaju na površinu, dodajte ih u umak s malo vode u kojoj su se kuhali.

Sve dobro promiješajte, ugasite vatru i pospite svježe nasjeckanim peršinom. Poslužite kao prilog mesu ili kao samostalno jelo.




Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

5 RAZLOGA ZA VJEŽBANJE NA OTVORENOM

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE