TOST S TUNOM I POVRĆEM - DESET MINUTA POSLA ZA POLA DANA SITOSTI





Tost s tunom i povrćem  - deset minuta posla za pola dana sitosti

 

 

Ovaj bogati tost s tunom odličan je za dane kad vam se ne kuha i kada u kuhinji nemate gotovo ništa - tek možda koju konzervu, jednu zaboravljenu rajčicu i tužnu polovicu luka koja samuje u hladnjaku.

 

 

Tost s tunom i povrćem

 

Sastojci:

 

  • 140 g tune iz konzerve, ocijeđene
  • 280 g kukuruza iz konzerve, ocijeđenog
  • ½ luka, nasjeckanog na sitno
  • 1 svežanj korijandera, nasjeckanog na sitno
  • 2 žlice umaka od rajčice
  • 1 limeta, iscijeđena
  • ljuti umak, po želji
  • sol
  • papar
  • 200 g kiselog vrhnja
  • 8 listova zelene salate, usitnjene
  • 1 rajčica, narezana na kriške
  • 4 okrugla peciva, prerezana na pola ili 8 malih tortilja ili 8 kriški tosta

 

 

 

Priprema:

 

1.      Istresite tunu u zdjelu i usitnite je vilicom. Umiješajte kukuruz, luk, korijander, umak od rajčice i sok limete. Začinite s malo ljutog umaka, posolite, popaprite i dobro promiješajte.

2.     Žlicom rasporedite po kruhu ili tortiljama. Na svaku krišku dodajte salatu, rajčicu i žlicu kiselog vrhnja . Na svaku tostadu stavite žlicu kiselog vrhnja i po želji još ljutog umaka

 

 

 

Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE