TOST S TUNOM I POVRĆEM - DESET MINUTA POSLA ZA POLA DANA SITOSTI
Tost s tunom i povrćem
- deset minuta posla za pola dana sitosti
Ovaj bogati tost s tunom odličan
je za dane kad vam se ne kuha i kada u kuhinji nemate gotovo ništa - tek možda
koju konzervu, jednu zaboravljenu rajčicu i tužnu polovicu luka koja samuje u
hladnjaku.
Tost s tunom i povrćem
Sastojci:
- 140 g tune iz konzerve,
ocijeđene
- 280 g kukuruza iz konzerve,
ocijeđenog
- ½ luka, nasjeckanog na sitno
- 1 svežanj korijandera,
nasjeckanog na sitno
- 2 žlice umaka od rajčice
- 1 limeta, iscijeđena
- ljuti umak, po želji
- sol
- papar
- 200 g kiselog vrhnja
- 8 listova zelene salate,
usitnjene
- 1 rajčica, narezana na kriške
- 4 okrugla peciva, prerezana na
pola ili 8 malih tortilja ili 8 kriški tosta
Priprema:
1.
Istresite tunu u
zdjelu i usitnite je vilicom. Umiješajte kukuruz, luk, korijander, umak od
rajčice i sok limete. Začinite s malo ljutog umaka, posolite, popaprite i dobro
promiješajte.
2. Žlicom rasporedite po kruhu ili tortiljama. Na svaku krišku
dodajte salatu, rajčicu i žlicu kiselog vrhnja . Na svaku tostadu stavite žlicu
kiselog vrhnja i po želji još ljutog umaka
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar