TJESTENINA S PILETINOM I ŠPINATOM U KREMASTOM UMAKU





Tjestenina s piletinom i špinatom u kremastom umaku

 

 

Kremasta tjestenina s piletinom i špinatom savršen je primjer comfort foodaToplo, hranjivo i jednostavno. Skuhajte omiljenu tjesteninu, na maslinovom ulju kratko prepržite kockice piletine i češnjak, dodajte svježi špinat, a zatim i vrhnje. Pomiješajte sve s tjesteninom i pospite parmezanom. Gotovo je u svega 20 minuta, a okus je bolji nego kod nekih puno kompliciranijih jela!

 

 

 

Tjestenina s piletinom i špinatom u kremastom umaku

 

Sastojci:

 

  • 200 g tjestenine po izboru
  • 1 manja Cekin pileća prsa (oko 200 g), narezana na kockice
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 češanj češnjaka, sitno nasjeckan
  • 2 šake svježeg baby špinata
  • 150 ml ‘z bregov Vrhnja za kuhanje
  • Sol i svježe mljeveni papar, po ukusu
  • Ribani tvrdi sir Ovidur, za posluživanje

 

 

 

 

Priprema:

 

 

  • Skuhajte tjesteninu u velikom loncu posoljene vode prema uputama na pakiranju. Ocijedite, ali sačuvajte oko 50 ml vode od kuhanja.
  • Na tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte kockice piletine i pecite 4–5 minuta dok ne dobiju zlatnu boju i budu potpuno pečene. Posolite i popaprite.
  • Dodajte nasjeckani češnjak i kratko sotirajte (oko 30 sekundi) dok ne zamiriši.
  • Umiješajte svježi špinat i pirjajte minutu-dvije.
  • Smanjite vatru i dodajte ‘z bregov Vrhnje za kuhanje.
  • Promiješajte i pustite da se sve sjedini, tek toliko da umak postane svilenkast. Po potrebi dodajte žlicu-dvije vode od tjestenine za idealnu gustoću.
  • Umiješajte ocijeđenu tjesteninu i sve dobro povežite. Probajte, pa po potrebi dodajte sol i papar.
  • Poslužite toplo, s naribanim Ovidurom.

 

 

 

 

Pripremila: Ivana Matas

 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

7 NAVIKA SRETNIH ŽENA

ZELENA STRANA ŽIVOTA