TJESTENINA S PILETINOM I ŠPINATOM U KREMASTOM UMAKU
Tjestenina s piletinom i špinatom u kremastom umaku
Kremasta tjestenina s
piletinom i špinatom savršen je primjer comfort fooda. Toplo, hranjivo i
jednostavno. Skuhajte omiljenu tjesteninu, na maslinovom ulju kratko prepržite
kockice piletine i češnjak, dodajte svježi špinat, a zatim i vrhnje.
Pomiješajte sve s tjesteninom i pospite parmezanom. Gotovo je u svega 20
minuta, a okus je bolji nego kod nekih puno kompliciranijih jela!
Tjestenina s piletinom i
špinatom u kremastom umaku
Sastojci:
- 200 g
tjestenine po izboru
- 1
manja Cekin pileća prsa (oko 200 g), narezana na kockice
- 2
žlice maslinovog ulja
- 1
češanj češnjaka, sitno nasjeckan
- 2 šake
svježeg baby špinata
- 150 ml ‘z bregov Vrhnja za kuhanje
- Sol i
svježe mljeveni papar, po ukusu
- Ribani tvrdi
sir Ovidur, za posluživanje
Priprema:
- Skuhajte
tjesteninu u velikom loncu posoljene vode prema uputama na pakiranju.
Ocijedite, ali sačuvajte oko 50 ml vode od kuhanja.
- Na
tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte kockice piletine i pecite 4–5 minuta
dok ne dobiju zlatnu boju i budu potpuno pečene. Posolite i popaprite.
- Dodajte
nasjeckani češnjak i kratko sotirajte (oko 30 sekundi) dok ne zamiriši.
- Umiješajte
svježi špinat i pirjajte minutu-dvije.
- Smanjite
vatru i dodajte ‘z bregov Vrhnje za kuhanje.
- Promiješajte
i pustite da se sve sjedini, tek toliko da umak postane svilenkast. Po
potrebi dodajte žlicu-dvije vode od tjestenine za idealnu gustoću.
- Umiješajte
ocijeđenu tjesteninu i sve dobro povežite. Probajte, pa po potrebi dodajte
sol i papar.
- Poslužite
toplo, s naribanim Ovidurom.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar