TJESTENINA S LOSOSOM I GRAŠKOM
Tjestenina s lososom i graškom
Ako često pripremate ribu, znate da su recepti ponekad
komplicirani. Sad je vrijeme da isprobate tjesteninu s
lososom i graškom koja je gotova za 20 minuta.
Tjestenina s lososom i graškom
Sastojci:
·
240 g fusillija od
cjelovitog pšeničnog brašna (ili neke tjestenina po vašem izboru)
·
komadić maslaca
·
1 velika
ljutika sitno nasjeckana
·
140 g smrznutog
graška
·
2 fileta lososa
narezani na komade
·
140 g crème
fraîche (možete koristiti i kiselo vrhnje)
·
1/2 kocke povrtne juhe
s niskim udjelom soli
·
malo nasjeckanog
vlasca
·
malo crnog papra
Priprema:
1.
Zakuhajte vodu u loncu
i skuhajte fusille (ili tjesteninu) prema uputama na pakiranju.
2.
U međuvremenu,
zagrijte komadić maslaca na tavi na laganoj vatri, zatim dodajte ljutiku i
pržite 5 minuta ili dok ne omekša.
3.
Dodajte grašak, losos,
crème fraîche i 50 ml vode. Dodajte kocku povrtne juhe.
4.
Kuhajte 3-4 minute dok
ne bude potpuno kuhano, umiješajte vlasac i malo crnog papra.
5.
Zatim tjesteneninu,
losos i grašak pomiješajte i poslužite.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar