SORBET OD MANGA - ZA VRUĆI LJETNI DAN
Sorbet od manga -
za vrući ljetni dan
Sorbet je brzo gotovi,
osvježavajući desert i kao takav dostojna zamjena obožavanom sladoledu, ali s
bitnom razlikom – ne sadrži masnoće, a količinu šećera možete sami kontrolirati
ili je u potpunosti izbjeći. Stoga u ovom desertu možete uživati bez grižnje savjesti i
neograničeno tijekom ljetnih mjeseci kada nam je posebno bitno da zadržimo
vitku liniju i dobro izgledamo na plaži.
Sorbet od manga
Sastojci:
·
5
šalica smrznutog manga
·
1/4-1/3
šalice svježe iscijeđenog soka od limete
·
1/4-1/3
šalice agavinog sirupa ili meda
Priprema:
·
Najbolji način za
posluživanje i serviranje ovog sorbeta je
taj da prerežete mango po pola, izvadite mu košticu i pažljivo izdubite meso
voćke iz njegove nježne kore. Tako će vam ostati košarica koju ćete moći
napuniti sorbetom.
·
Kada to napravite vaše
košarice ostavite sa strane te se bacite na pripremu samog sorbeta. Za pet šalica trebat ćete
otprilike pet komada manga. Prenesite narezani mango (koji ste prethodno
izdubili i narezali na kockice) na lim za pečenje obložen papirom za pečenje i
zamrznite dok se potpuno ne stisne (približno dva sata).
- Nakon toga izvadite zaleđeni mango i s ostalim ga
sastojcima stavite u blender te izmiksajte sve dok ne dobijete potpuno
glatku smjesu. Budući da je mango smrznut, morat ćete blendati malo duže
kako biste dobili lijepu, glatku teksturu kreme.
- Na kraju sorbet od
manga žlicom rasporedite u polovice iz kojih ste izdubili voće, a zatim ih
napunjene vratite u zamrzivač, dok se ne stisnu (između 2 i 3 sata).
Količinu soka od limete i agavinog sirupa možete prilagoditi prema
vlastitom ukusu. Ako je mango dovoljno zreo, trebao bi biti dovoljno
sladak sam po sebi pa zaslađivač možete i preskočiti.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar