SOČNI MESNI MUFFINI S HRSKAVOM PANCETOM
Sočni mesni muffini s hrskavom pancetom
Kad pomislite na
muffine, vjerojatno vam prvo na pamet padnu slatke verzije s čokoladom ili
voćem. Umjesto toga, donosimo recept za mesnu varijantu koju možete poslužiti u
svečanim prilikama ili brzinski pripremiti za sebe i ukućane. Baziraju se na
dvije vrste mesa, gljivama i aromatičnim začinima.
Sočni mesni
muffini s hrskavom pancetom
Sastojci:
300 g filea pilećeg zabatka
200 g mljevene junetine
150 g šampinjona
veća glavica luka
2 režnja češnjaka
jaje
30 g maslaca
prstohvat muškatnog oraščića
250 g pancete narezane na tanke ploške
sol i crni papar
mediteranski začinski po želji (ružmarin,
kadulja, origano…)
Priprema:
Gljive, luk i češnjak sitno
nasjeckajte pa ih kratko pirjajte na maslacu dok ne omekšaju. Ostavite da se
ohlade. File pilećeg zabatka nasjeckajte na komadiće ili usitnite u sjeckalici.
U većoj zdjeli pomiješajte
piletinu s mljevenom junetinom, pirjanim gljivama i lukom, jajetom, muškatnim
oraščićem, solju, paprom i začinima. Kalup za muffine lagano premažite uljem
ili obložite papirom za pečenje.
U svaki otvor stavite krišku
ili dvije pancete tako da obloži dno i stranice. Punite mesnom smjesom do vrha.
Pecite 40-45 minuta na 180°C, dok panceta ne postane hrskava, a meso se potpuno
ispeče. Poslužite toplo.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar