SMOTULJCI OD TIKVICA SA SLANINOM I RICOTTOM
Obožavamo sezonu tikvica i uvijek smo u potrazi za novim receptima s tim
pravim ljetnim povrćem. Oduševilo nas je ovo predjelo (koje lako postaje i glavno jelo ako
ga poslužite uz kakav prilog - salatu, pečeni krumpir ili batat).
Smotuljci od tikvica sa slaninom i ricottom
Sastojci:
- 1 srednja tikvica
- 2 žlice ekstra djevičanskog
maslinovog ulja
- 1 žlica naribane limunove
korice
- 1 žlica mješavine talijanskih
začina
- ¼ čajne žličice češnjaka u
prahu
- ¼ čajne žličice mljevene crvene
paprike
- 150 g ricotte
- kriške slanine (za svaku plošku
tikvice po jednu)
- ulje, za namastiti lim
Priprema:
1.
U zdjeli pomiješajte 2
žlice ulja, 1 žlicu naribane limunove korice, 1 žlicu mješavine talijanskih
začina, 1/4 čajne žličice češnjaka u prahu i 1/4 čajne žličice mljevene crvene
paprike. Dodajte 150 g ricotte i nježno promiješajte.
2. Zagrijte pećnicu na 240 stupnjeva i namjestite rešetku na
najvišu policu.
3. Veliki lim za pečenje obložite aluminijskom folijom i namastite
uljem u spreju.
4.
Narežite tikvicu po
dužini na dugačke tanke ploške pa odvojite ili narežite jednako toliko ploški
slanine.
5. Kratko prepržite slaninu na jako zagrijanoj tavi, oko minutu sa
svake strane.
6. Na svaku plošku tikvice položite krišku slanine i žličicu
ricotte i čvrsto zarolajte. Položite smotuljke spojem prema dolje na
pripremljeni lim za pečenje. Vrhove smotuljaka lagano namastite.
7.
Pecite rolice dok ne
dobiju boju, 3 do 6 minuta. Za to vrijeme okrenite lim jednom tako da stražnji
dio dođe naprijed.
8. Poslužite toplo.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar