SMOTULJCI OD TIKVICA SA SLANINOM I RICOTTOM





 

 

Obožavamo sezonu tikvica i uvijek smo u potrazi za novim receptima s tim pravim ljetnim povrćem. Oduševilo nas je ovo predjelo (koje lako postaje i glavno jelo ako ga poslužite uz kakav prilog - salatu, pečeni krumpir ili batat).

 

 

 

Smotuljci od tikvica sa slaninom i ricottom

 

 

Sastojci:

 

  • 1 srednja tikvica
  • 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 žlica naribane limunove korice
  • 1 žlica mješavine talijanskih začina
  • ¼ čajne žličice češnjaka u prahu
  • ¼ čajne žličice mljevene crvene paprike
  • 150 g ricotte
  • kriške slanine (za svaku plošku tikvice po jednu)
  • ulje, za namastiti lim

 

 

 

Priprema:

 

1.      U zdjeli pomiješajte 2 žlice ulja, 1 žlicu naribane limunove korice, 1 žlicu mješavine talijanskih začina, 1/4 čajne žličice češnjaka u prahu i 1/4 čajne žličice mljevene crvene paprike. Dodajte 150 g ricotte i nježno promiješajte.

2.     Zagrijte pećnicu na 240 stupnjeva i namjestite rešetku na najvišu policu.

3.     Veliki lim za pečenje obložite aluminijskom folijom i namastite uljem u spreju.

4.     Narežite tikvicu po dužini na dugačke tanke ploške pa odvojite ili narežite jednako toliko ploški slanine.

5.     Kratko prepržite slaninu na jako zagrijanoj tavi, oko minutu sa svake strane.

6.    Na svaku plošku tikvice položite krišku slanine i žličicu ricotte i čvrsto zarolajte. Položite smotuljke spojem prema dolje na pripremljeni lim za pečenje. Vrhove smotuljaka lagano namastite.

7.     Pecite rolice dok ne dobiju boju, 3 do 6 minuta. Za to vrijeme okrenite lim jednom tako da stražnji dio dođe naprijed.

8.     Poslužite toplo.

 

 

Pripremila: Ivana Matas

 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE