SLADOLED OD TREŠANJA I CIMETA





SLADOLED OD TREŠANJA I CIMETA 




Sladoled za koji vam treba samo 5 sastojaka i 20 minuta vremena. Vrijeme smrzavanja bit će kraće ako punite male kalupe (2-3 sata). Ovaj je sladoled poprilično kremast i masan, a okus voća, što zbog vrste voća, što zbog začina i pirjanja, mnogo intenzivniji.





SLADOLED OD TREŠANJA I CIMETA 



SASTOJCI:


60 dkg trešanja
60 g meda
200 g čvrstog jogurta
200 g mascarponea
1 žlica cimeta




PRIPREMA:


Prvo očistite i otkoštite trešnje, dodajte im cimet i med i pirjajte ih u loncu na laganoj vatri 15-20 min dok ne omekšaju. U međuvremenu u posudi pomiješajte mascarpone i jogurt pazeći da dobijete kompaktnu smjesu. Skuhane trešnje usitnite u blenderu ili uz pomoć štapnog miksera te kad se smjesa sasvim ohladi, umiješajte je u smjesu jogurta i mascarponea. Stavite u zamrzivač u posudi ili prebacite smjesu u kalupe te tako zaledite. Neka stoje u zamrzivaču nekoliko sati prije posluživanja.




Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE