ŠALŠA S TIKVICAMA I PATLIDŽANIMA 🍆






Šalša s tikvicama i patlidžanima

 

 

 

Šalša s tikvicama i patlidžanima jednostavno je jelo koje ćete pripremiti od nule za malo više od pola sata. Savršeno prožeti okusi omiljenog sezonskog povrća nisu samo divno ukusni, nego i zdravi.

 

 

 

Šalša s tikvicama i patlidžanima

 

 

Sastojci:

 

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1/2 žutog luka, sitno nasjeckanog
  • 3 češnja češnjaka, nasjeckana
  • 1 patlidžan, nasjeckan na kockice
  • 1 tikvica, nasjeckana na kockice
  • 725 g pelata s tekućinom, grubo narezanih
  • 120 ml povrtnog temeljca
  • 1 čajna žličica mješavine talijanskih začina
  • 1/2 čajne žličice soli, ili više, po ukusu
  • 1/4 čajne žličice crnog papra
  • prstohvat pahuljica crvene paprike, po želji

 

 

 

 

Priprema:

 

1.      Nasjeckajte luk, češnjak, tikvicu i patlidžan, a pelate tek grubo razrežite na komade.

2.     Zagrijte veliku duboku tavu na srednje jakoj vatri. Dodajte maslinovo ulje pa na njega bacite luk i češnjak i pržite 30 sekundi.

3.     Umiješajte patlidžan i tikvice. Pržite 5 minuta, povremeno miješajući.

4.     Smanjite vatru i umiješajte rajčice i njihov sok, povrtni temeljac i začine.

5.     Ostavite šalšu da se kuha 25 minuta ili dok povrće ne omekša.

 

 

 

Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE