ŠALŠA S TIKVICAMA I PATLIDŽANIMA 🍆
Šalša s tikvicama i patlidžanima
Šalša
s tikvicama i patlidžanima jednostavno je jelo koje ćete pripremiti od
nule za malo više od pola sata. Savršeno prožeti okusi omiljenog sezonskog
povrća nisu samo divno ukusni, nego i zdravi.
Šalša s tikvicama i patlidžanima
Sastojci:
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1/2 žutog luka, sitno
nasjeckanog
- 3 češnja češnjaka, nasjeckana
- 1 patlidžan, nasjeckan na
kockice
- 1 tikvica, nasjeckana na
kockice
- 725 g pelata s tekućinom, grubo
narezanih
- 120 ml povrtnog temeljca
- 1 čajna žličica mješavine
talijanskih začina
- 1/2 čajne žličice soli, ili
više, po ukusu
- 1/4 čajne žličice crnog papra
- prstohvat pahuljica crvene
paprike, po želji
Priprema:
1.
Nasjeckajte luk,
češnjak, tikvicu i patlidžan, a pelate tek grubo razrežite na komade.
2. Zagrijte veliku duboku tavu na srednje jakoj vatri. Dodajte
maslinovo ulje pa na njega bacite luk i češnjak i pržite 30 sekundi.
3. Umiješajte patlidžan i tikvice. Pržite 5 minuta, povremeno
miješajući.
4. Smanjite vatru i umiješajte rajčice i njihov sok, povrtni
temeljac i začine.
5. Ostavite šalšu da se kuha 25 minuta ili dok povrće ne omekša.
Pripremila:
Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar