RIBA U LIMUNOVOM MASLACU






Riba u limunovom maslacu 




Za pripremu ribe treba ne treba puno vremena, a vrlo je zdrava i trebali biste je jesti barem tri puta dnevno. Francuzi pripremaju ribu u limunovom maslacu, tj. takozvanom umaku "lemon sole"a za recept vamne treba vam puno namirnica.





Riba u limunovom maslacu 



Sastojci:

  • filet ribe po želji
  • 3 žlice brašna
  • 50 g maslaca
  • pola limuna
  • sol, papar
  • maslinovo ulje
  • šparoge
  • kapari
  • peršin po želji



Priprema :

Riblji file posolite i popaprite, pa uvaljajte u brašno. U tavi zagrijte ulje i otopite maslac i pržite ribu sa šparogama, filet pržite nekoliko minuta s jedne pa s druge strane. Pred kraj prelijte s malo limunovog soka. U tavi još malo prepržite maslac s limunovim sokom i prelijte preko ribe.




Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE