PRŽENA TVRDO KUHANA JAJA
Pržena tvrdo kuhana jaja
Pržena
tvrdo kuhana jaja specijalitet su arapske i egipatske kuhinje koji se
jednostavno može uklopiti i u naš kućni meni. Možete ih spremati za doručak ili
večeru, ali i poslužiti kao ukusan zalogaj na zabavama ili kućnim druženjima.
Pržena tvrdo kuhana jaja
Sastojci:
- 6 velikih jaja, ili više po
želji
- sol
- crni papar
- 2 žlice maslaca
- 1 žlica ekstra djevičanskog
maslinovog ulja
Priprema:
1.
Stavite jaja u lonac
koji je dovoljno velik da ostanu u jednom sloju. Prelijte ih vodom tako da budu
potpuno uronjena. Dodajte u vodu pola čajne žličice soli i malo octa. Kada voda
zakuha, ugasite vatru i poklopite lonac. Ostavite jaja poklopljena 10-12 minuta.
Izlijte vruću vodu, pa stavite lonac pod mlaz hladne vode. Ogulite jaja.
2. Tvrdo kuhana jaja posolite i popaprite sa svih strana.
3.
U velikoj tavi s
neprianjajućim dnom zagrijte maslac i žlicu ekstra djevičanskog maslinovog ulja
na srednje jakoj vatri. Pržite čitava tvrdo kuhana jaja dok bjelanjci ne
postanu hrskavi i zlatnosmeđe boje sa svih strana.
4. Pržena tvrdo kuhana jaja poslužite vruća.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar