PILETINA S ČEŠNJAKOM I BOSILJKOM





Piletina s češnjakom i bosiljkom

 

 

 

Ovaj recept za piletinu s češnjakom i bosiljkom brz je i sočan ogdovor na užurbanost tijekom radnog tjedna. Priprema traje pet minuta, kuhanje 15, pa će vam više od dvadeset minuta za obrok trebati jedino ako baš jako odlučite zakomplicitati s prilogom.

 

 

 

.Piletina s češnjakom i bosiljkom

 

 

Sastojci:

 

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 6 manjih do srednjih pilećih prsa ili 3 komada većih pa prepolovljenih, bez kostiju i kože
  • sol, po ukusu
  • crni papar, po ukusu
  • 120 ml pilećeg temeljca
  • 85 g maslaca
  • 6 češnjeva češnjaka
  • 3 žlice listića svježeg bosiljka, nasjeckanih

 

 

 

 

Priprema:

 

1.      Stanjite meso batom, posolite ga i popaprite s obje strane.

2.     U veliku tavu dodajte maslinovo ulje i zagrijte ga na srednje jakoj vatri.

3.     Pecite piletinu 6 minuta s jedne strane, bez pomicanja, pa okrenite i pecite još 6 minuta s druge strane.

4.     Izvadite pečena pileća prsa iz tave i ostavite ih sa strane da se odmore.

5.     U vruću tavu dodajte maslac. Sastružite što se uhvatilo od mesa. Kada se maslac otopi, pustite da se prži trideset sekundi uz neprestano miješanje.

6.    Dodajte usitnjeni češnjak i pržite ga otprilike jednu minutu uz neprestano miješanje.

7.     Dodajte pileći temeljac kuhajte dok ne zavrije. Neprestano miješajte dvije do tri minute.

8.     Ugasite vatru. Vratite piletinu u tavu i prelijte je umakom.

9.     Pospite svježim bosiljkom i poslužite s prilogom po želji.

 

 

 

Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE