PILETINA S ČEŠNJAKOM I BOSILJKOM
Piletina s češnjakom i bosiljkom
Ovaj recept za piletinu s češnjakom i
bosiljkom brz je i sočan ogdovor na užurbanost tijekom
radnog tjedna. Priprema traje pet minuta, kuhanje 15, pa će vam više od
dvadeset minuta za obrok trebati jedino ako baš jako odlučite zakomplicitati s
prilogom.
.Piletina s češnjakom i bosiljkom
Sastojci:
- 2 žlice maslinovog ulja
- 6 manjih do srednjih pilećih
prsa ili 3 komada većih pa prepolovljenih, bez kostiju i kože
- sol, po ukusu
- crni papar, po ukusu
- 120 ml pilećeg temeljca
- 85 g maslaca
- 6 češnjeva češnjaka
- 3 žlice listića svježeg
bosiljka, nasjeckanih
Priprema:
1.
Stanjite meso batom,
posolite ga i popaprite s obje strane.
2. U veliku tavu dodajte maslinovo ulje i zagrijte ga na srednje
jakoj vatri.
3. Pecite piletinu 6 minuta s jedne strane, bez pomicanja, pa
okrenite i pecite još 6 minuta s druge strane.
4. Izvadite pečena pileća prsa iz tave i ostavite ih sa strane da
se odmore.
5. U vruću tavu dodajte maslac. Sastružite što se uhvatilo od mesa.
Kada se maslac otopi, pustite da se prži trideset sekundi uz neprestano
miješanje.
6. Dodajte usitnjeni češnjak i pržite ga otprilike jednu minutu uz
neprestano miješanje.
7. Dodajte pileći temeljac kuhajte dok ne zavrije. Neprestano
miješajte dvije do tri minute.
8. Ugasite vatru. Vratite piletinu u tavu i prelijte je umakom.
9. Pospite svježim bosiljkom i poslužite s prilogom po želji.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar