PAPRIKE PUNJENE SLANUTKOM I SIROM
Paprike punjene slanutkom i sirom
Još jedan - tako ljetni! - recept
za lađice od povrća. Ljepota punjenog povrća je u
bogatstvu okusa, jednostavnoj pripremi i tome što možete biti daleko od kuhinje
dok se ova ukusna ljetna večera ne ispeče.
Paprike punjene slanutkom i sirom
Sastojci:
- 4 žlice ekstra djevičanskog
maslinovog ulja
- 1 veliki žuti luk, nasjeckan na
sitno
- 3 režnja češnjaka, protisnutog
- sol
- svježe mljeveni crni papar
- 2 velike limenke slanutka (2 x
400 g), ocijeđenog
- 20 g gaude, naribane
- 2 čajne žličice mljevenog kima
- 1 čajna žličica mljevenog
korijandera
- 1 šaka nasjeckanog kovrčavog
peršina
- 4 paprike babure, prepolovljene
po dužini i očišćene
- 1 rajčica, nasjeckana na sitno
- 1 krastavac, nasjeckan na
sitno
- ½ limuna
- tahini, za posluživanje
Priprema:
1.
Zagrijte pećnicu na
200 stupnjeva.
2. U velikoj tavi zagrijte 2 žlice maslinovog ulja na srednje jakoj
vatri. Dodajte luk i češnjak, posolite i popaprite. Pržite uz stalno miješanje
oko 5 minuta pa prebacite u zdjelu.
3. U istu zdjelu dodajte slanutak, kim, korijander, šaku peršina i
žlicu maslinovog ulja. Posolite, popaprite i dobro promiješajte.
4.
Paprike posložite u
posudu za pečenje i napunite smjesom od slanutka. Pospite sirom i pecite oko 30
minuta.
5. Za to vrijeme nasjeckajte rajčice i krastavce, prelijte ih
limunovim sokom, dodajte preostale 2 žlice peršina i žlicu maslinovog ulja.
6. Poslužite pečene paprike prelivene salatom od rajčice i
tahinijem.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar