PAPRIKE PUNJENE SLANUTKOM I SIROM





Paprike punjene slanutkom i sirom

 

 

Još jedan - tako ljetni! - recept za lađice od povrća. Ljepota punjenog povrća je u bogatstvu okusa, jednostavnoj pripremi i tome što možete biti daleko od kuhinje dok se ova ukusna ljetna večera ne ispeče.

 

 

 

Paprike punjene slanutkom i sirom

 

Sastojci:

 

  • 4 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 veliki žuti luk, nasjeckan na sitno
  • 3 režnja češnjaka, protisnutog
  • sol
  • svježe mljeveni crni papar
  • 2 velike limenke slanutka (2 x 400 g), ocijeđenog
  • 20 g gaude, naribane
  • 2 čajne žličice mljevenog kima
  • 1 čajna žličica mljevenog korijandera
  • 1 šaka nasjeckanog kovrčavog peršina
  • 4 paprike babure, prepolovljene po dužini i očišćene
  • 1 rajčica, nasjeckana na sitno
  • 1 krastavac, nasjeckan na sitno 
  • ½ limuna
  • tahini, za posluživanje

 

 

 

Priprema:

 

1.      Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.

2.     U velikoj tavi zagrijte 2 žlice maslinovog ulja na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i češnjak, posolite i popaprite. Pržite uz stalno miješanje oko 5 minuta pa prebacite u zdjelu.

3.     U istu zdjelu dodajte slanutak, kim, korijander, šaku peršina i žlicu maslinovog ulja. Posolite, popaprite i dobro promiješajte.

4.     Paprike posložite u posudu za pečenje i napunite smjesom od slanutka. Pospite sirom i pecite oko 30 minuta.

5.     Za to vrijeme nasjeckajte rajčice i krastavce, prelijte ih limunovim sokom, dodajte preostale 2 žlice peršina i žlicu maslinovog ulja.

6.    Poslužite pečene paprike prelivene salatom od rajčice i tahinijem.

 

 

 

Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE