MRAMORNI KOLAČ S JABUKAMA
Mramorni kolač s jabukama
Priprema je brza i laka, a jabuke tako dobro pašu staroj kombinaciji okusa, mramornom kolaču koji nam je najdraži uz popodnevnu kavu.
Mramorni kolač s jabukama
Sastojci:
- 700 g jabuka
- 1 limun
- 100 g tamne čokolade
- 250 g omekšalog maslaca
- 250 g šećera
- 1 paketić vanilin šećera
- 1 žličica cimeta
- prstohvat soli
- 5 jaja
- 300 g glatkog brašna
- 50 g gustina
- 1 paketić praška za pecivo
- 50 ml mlijeka
- 2 žlice kakaa u prahu
- 150 g džema od marelica
Priprema :
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Jabuke ogulite, izvadite im koštice i narežite na male kockice te prelijte sokom limuna. Čokoladu otopiti na pari, a pjenasto izradite maslac, šećer, vanilin šećer i sol. Umutite jedno po jedno jaje.
- Pomiješajte brašno, kukuruzni škrob,cimet i prašak za pecivo. Postupno smjesi dodajte mlijeko.
- Polovicu tijesta izliti u kalup od 26 cm. Otopljenu čokoladu dodajte u drugu polovicu smjese zajedno s kakaom. Zatim čokoladno tijesto izlijte na svijetlo tijesto u kalupu.
- Raspodijelite komadiće jabuke po površini tijesta i pecite kolač oko sat vremena. Napravite test štapićem kako biste bili sigurni da je kolač pečen.
- Kolač s jabukama nakon pečenja ostavite da se ohladi. Zagrijte džem od marelica i premažite po vrhu.
Pripremila : Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar