MRAMORNI KOLAČ S JABUKAMA







Mramorni kolač s jabukama 




Priprema je brza i laka, a jabuke tako dobro pašu staroj kombinaciji okusa, mramornom kolaču koji nam je najdraži uz popodnevnu kavu. 





Mramorni kolač s jabukama 


Sastojci:

  • 700 g jabuka
  • 1 limun
  • 100 g tamne čokolade
  • 250 g omekšalog maslaca
  • 250 g šećera
  • 1 paketić vanilin šećera
  • 1 žličica cimeta
  • prstohvat soli
  • 5 jaja
  • 300 g glatkog brašna
  • 50 g gustina
  • 1 paketić praška za pecivo
  • 50 ml mlijeka
  • 2 žlice kakaa u prahu
  • 150 g džema od marelica



Priprema :

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Jabuke ogulite, izvadite im koštice i narežite na male kockice te prelijte sokom limuna. Čokoladu otopiti na pari, a pjenasto izradite maslac, šećer, vanilin šećer i sol. Umutite jedno po jedno jaje.
  2. Pomiješajte brašno, kukuruzni škrob,cimet i prašak za pecivo. Postupno smjesi dodajte mlijeko.
  3. Polovicu tijesta izliti u kalup od 26 cm. Otopljenu čokoladu dodajte u drugu polovicu smjese zajedno s kakaom. Zatim čokoladno tijesto izlijte na svijetlo tijesto u kalupu.
  4. Raspodijelite komadiće jabuke po površini tijesta i pecite kolač oko sat vremena. Napravite test štapićem kako biste bili sigurni da je kolač pečen.
  5. Kolač s jabukama nakon pečenja ostavite da se ohladi. Zagrijte džem od marelica i premažite po vrhu.



Pripremila : Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE