MOUSSE OD MARELICA





Mousse od marelica

 

 

Ljeto je idealno vrijeme za brze, jednostavne i osvježavajuće slastice – a upravo takav je i ovaj mousse od marelica s bijelom čokoladom. Gotov je u samo nekoliko koraka, ne sadrži želatinu, a još nam je bolji od sladoleda.

 

 

 

Mousse od marelica

 

Sastojci:

 

  • 200 g svježih marelica (izblendiranih u pire)
  • 200 g bijele čokolade, otopljene i blago ohlađene
  • 100 ml vrhnja za šlag (mliječnog)
  • Sok od pola limuna

 

 

 

Priprema:

 

  1. Operite marelice, prepolovite ih i izvadite koštice. Usitnite ih štapnim mikserom ili blenderom u glatki pire (trebate dobiti oko 200 g). Umiješajte sok od pola limuna.
  2. Čokoladu otopite na pari. Pustite da se lagano ohladi, ali da ostane tekuća.
  3. Slatko vrhnje istucite mikserom u mekani šlag – ne mora biti sasvim čvrst kako bi mousse ostao lagan.
  4. U pire od marelica dodajte otopljenu bijelu čokoladu i dobro izmiješajte. Zatim u nekoliko koraka pažljivo umiješajte šlag, pazeći da smjesa ostane prozračna.
  5. Smjesu rasporedite u čaše, zdjelice ili silikonske kalupe. Stavite u zamrzivač na najmanje 3-4 sata ako želite smrznuti mousse. Ako želite samo rashlađeni mousse, držite ga u hladnjaku 2-3 sata prije posluživanja.

 

 

Pripremila: Ivana Matas

 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE