MOUSSE OD MARELICA
Mousse od marelica
Ljeto je idealno vrijeme za
brze, jednostavne i osvježavajuće slastice – a upravo takav je i ovaj mousse od
marelica s bijelom čokoladom. Gotov je u samo nekoliko koraka, ne sadrži
želatinu, a još nam je bolji od sladoleda.
Mousse od marelica
Sastojci:
- 200 g svježih marelica (izblendiranih u pire)
- 200 g bijele čokolade, otopljene i blago ohlađene
- 100 ml vrhnja za šlag (mliječnog)
- Sok od pola limuna
Priprema:
- Operite marelice, prepolovite ih i izvadite koštice.
Usitnite ih štapnim mikserom ili blenderom u glatki pire (trebate dobiti
oko 200 g). Umiješajte sok od pola limuna.
- Čokoladu otopite na pari. Pustite da se lagano ohladi,
ali da ostane tekuća.
- Slatko vrhnje istucite mikserom u mekani šlag – ne mora
biti sasvim čvrst kako bi mousse ostao lagan.
- U pire od marelica dodajte otopljenu bijelu čokoladu i
dobro izmiješajte. Zatim u nekoliko koraka pažljivo umiješajte šlag,
pazeći da smjesa ostane prozračna.
- Smjesu rasporedite u čaše, zdjelice ili silikonske
kalupe. Stavite u zamrzivač na najmanje 3-4 sata ako želite smrznuti
mousse. Ako želite samo rashlađeni mousse, držite ga u hladnjaku 2-3 sata
prije posluživanja.
Pripremila:
Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar