LOSOS U KREMASTOM UMAKU





  • 1 žlica limunove korice
  • 2 žlice nasjeckanog svježeg kopra
  • 1 manji mladi luk, nasjeckan

 

 

 

Priprema:

 

1.      Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva.

2.     U tavi ili drugoj posudi prikladnoj za pečenje u pećnici začinite losos solju i paprom. Dodajte četvrtinu maslaca, timijan i češnjak.

3.     Pecite losos 5 do 8 minuta, dok ne postane hrskav. Izvadite losos iz tave i ostavite ga sa strane.

4.     Stavite tavu s timijanom i češnjakom na srednje jaku vatru. Dodajte 3 žlice maslaca, ljutiku i pahuljice ljute papričice. Pržite oko 2 minute pa češnjak zgnječite vilicom. Dodajte vrhnje i salsu verde. Kuhajte umak na srednje jakoj vatri, neprestano miješajući. Kad zakuha dodajte parmezan, sušene rajčice i špinat te kuhajte dok špinat ne uvene, 3 do 5 minuta. Na kraju vratite losos u tavu i prelijte sokom od limuna.

5.     Pomiješajte koricu limuna, kopar i mladi luk, pospite po lososu u umaku i poslužite.

 

 

 

Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

7 NAVIKA SRETNIH ŽENA

ZELENA STRANA ŽIVOTA