LOSOS U KREMASTOM UMAKU
- 1 žlica limunove korice
- 2 žlice nasjeckanog svježeg
kopra
- 1 manji mladi luk, nasjeckan
Priprema:
1.
Zagrijte pećnicu na
220 stupnjeva.
2. U tavi ili drugoj posudi prikladnoj za pečenje u pećnici
začinite losos solju i paprom. Dodajte četvrtinu maslaca, timijan i češnjak.
3. Pecite losos 5 do 8 minuta, dok ne postane hrskav. Izvadite
losos iz tave i ostavite ga sa strane.
4. Stavite tavu s timijanom i češnjakom na srednje jaku vatru.
Dodajte 3 žlice maslaca, ljutiku i pahuljice ljute papričice. Pržite oko 2
minute pa češnjak zgnječite vilicom. Dodajte vrhnje i salsu verde. Kuhajte umak
na srednje jakoj vatri, neprestano miješajući. Kad zakuha dodajte parmezan,
sušene rajčice i špinat te kuhajte dok špinat ne uvene, 3 do 5 minuta. Na kraju
vratite losos u tavu i prelijte sokom od limuna.
5. Pomiješajte koricu limuna, kopar i mladi luk, pospite po lososu
u umaku i poslužite.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar