LESCO - MAĐARSKO JELO OD PIRJANE PAPRIKE




Lesco – mađarsko jelo od pirjane paprike

 

 

Lecso je tradicionalno mađarsko jelo od pirjane paprike – najčešće babura, rajčica i luka zbog čega ga nazivaju i mađarskim ratatouilleom.

Lesco

 

Sastojci:

 

  • 6 svježih rajčica
  • 4 babure
  • 2 luka
  • 1 čajna žličica slatke paprike u prahu
  • sol i papar po želji
  • biljno ulje po želji

Priprema:

 

1.      Operite rajčice i paprike i narežite ih na kocke.

2.     Očistite luk i narežite ga na trakice.

3.     U loncu zagrijte nešto ulja pa na njemu prepirjajte luk dok ne omekša. Po želji možete luk prepirjati i na svinjskoj masti.

4.     Dodajte pripremljene rajčice. Poklopite lonac i pustite da pirjaju oko pet minuta.

5.     Dodajte nasjeckane babure. Začinite s mljevenom paprikom.

6.    Posolite i popaprite po želji.

7.     Pustite da se sve zajedno kuha oko pet do osam minuta.

8.     Poslužite lecso odmah uz dodatke po želji. Dobar tek!

Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE