LESCO - MAĐARSKO JELO OD PIRJANE PAPRIKE
Lesco – mađarsko jelo od pirjane paprike
Lecso je tradicionalno mađarsko jelo od pirjane paprike – najčešće babura, rajčica i luka zbog čega ga nazivaju i mađarskim ratatouilleom.
Lesco
Sastojci:
- 6 svježih rajčica
- 4 babure
- 2 luka
- 1 čajna žličica slatke paprike u prahu
- sol i papar po želji
- biljno ulje po želji
Priprema:
1. Operite rajčice i paprike i narežite ih na kocke.
2. Očistite luk i narežite ga na trakice.
3. U loncu zagrijte nešto ulja pa na njemu prepirjajte luk dok ne omekša. Po želji možete luk prepirjati i na svinjskoj masti.
4. Dodajte pripremljene rajčice. Poklopite lonac i pustite da pirjaju oko pet minuta.
5. Dodajte nasjeckane babure. Začinite s mljevenom paprikom.
6. Posolite i popaprite po želji.
7. Pustite da se sve zajedno kuha oko pet do osam minuta.
8. Poslužite lecso odmah uz dodatke po želji. Dobar tek!
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar