KRUMPIR SALATA S ROŠTILJA 🥗 🥔
Krumpir – salata s roštilja
Krumpir se prvo skuha do pola u vrućoj vodi, a potom dovrši na roštilju.
Začinjava se, pak, s osvježavajućim preljevom na bazi limunova soka, senfa,
ljutika i začinskog bilja. Ma, divota!
Krumpir – salata s roštilja
Sastojci:
- 1 kg krumpira za salatu
- 65 ml ekstra djevičanskog
maslinovog ulja
- 2-3 češnja češnjaka
- 1-2 mlada luka
- 1 limun
- 1 ljutika
- 1 žlica Dijon senfa
- sol i papar po želji
- prstohvat kajenskog papra ili
čili praha
- svježe nasjeckani peršin za
posluživanje
Priprema:
1.
Krumpire stavite
kuhati u veliki lonac. Kada voda zavrije, smanjite temperaturu i kuhajte oko
pet minuta – dovoljno da omekšaju, ali i da ne budu kuhani do kraja.
2. Ocijedite krumpira i dobro ih posušite. Prerežite ih po pola i
sljubite s 30 ml ekstradjevičanskog maslinovog ulja, nešto soli i papra. Sve
dobro promiješajte.
3.
Ovako pripremljene
krumpire stavite direktno na roštilj – krumpire stavite s prerezanom stranom
prema dolje. Pecite pet do 10 minuta na roštilju dok ne dobiju lijepu hrskavu
koricu s obje strane.
4. Napravite preljev od ostatka ekstradjevičanskog maslinovog ulja,
senfa, iscijeđenog soka limuna, limunove korice, nasjeckane ljutike i češnjaka.
Preljev začinite sa solju i paprom, a po želji možete dodati i malo čili praha.
5. U dobiveni preljev ubacite tople pečene
krumpire s roštilja i sve dobro promiješajte. Poslužite s nasjeckanim mladim
lukom i svježi peršinom.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar