KREMASTI UMAK OD MLADOG LUKA
Kremasti umak s mladim lukom
Umak s mladim lukom poslužite uz
zdravi ili manje zdravi snack ili
uz glavno jelo. Izvrsno se slaže sa sjeckanim povrćem, čipsom i
tortiljama, začinjenom i prženom hranom,
a ako ga namažite na krekere, dobit ćete najbrže kanapee. Ako slučajno ne
pojedete sve odjednom, čuvajte ga prekrivenog u hladnjaku.
Kremasti umak s mladim lukom
Sastojci:
- 400 g kiselog vrhnja ili
čvrstog jogurta
- 5 glavica mladog luka, sitno
nasjeckanog
- 1 čajna žličica češnjaka u
prahu
- 1 čajna žličica suhog peršina
- vlasac ili mladi luk, nasjeckan
(za ukras, po želji)
- sol, papar
Priprema:
1.
Pomiješajte sve
sastojke. Dodajte soli i papra i dobro promiješajte.
2. Prekrijte i stavite u hladnjak do posluživanja.
3. Prije posluživanja po želji ukrasite nasjeckanim mladim lukom
ili vlascem.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar