KREMASTI UMAK OD MLADOG LUKA






Kremasti umak s mladim lukom

 

 

Umak s mladim lukom poslužite uz zdravi ili manje zdravi snack ili uz glavno jelo. Izvrsno se slaže sa sjeckanim povrćem, čipsom i tortiljama, začinjenom i prženom hranom, a ako ga namažite na krekere, dobit ćete najbrže kanapee. Ako slučajno ne pojedete sve odjednom, čuvajte ga prekrivenog u hladnjaku.

 

 

 

Kremasti umak s mladim lukom

 

 

Sastojci:

  • 400 g kiselog vrhnja ili čvrstog jogurta
  • 5 glavica mladog luka, sitno nasjeckanog
  • 1 čajna žličica češnjaka u prahu
  • 1 čajna žličica suhog peršina
  • vlasac ili mladi luk, nasjeckan (za ukras, po želji)
  • sol, papar

 

 

Priprema:

 

1.      Pomiješajte sve sastojke. Dodajte soli i papra i dobro promiješajte.

2.     Prekrijte i stavite u hladnjak do posluživanja.

3.     Prije posluživanja po želji ukrasite nasjeckanim mladim lukom ili vlascem.

 

 

Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

7 NAVIKA SRETNIH ŽENA

ZELENA STRANA ŽIVOTA