GUSTA PILEĆA JUHA S KUKURUZOM I HRSKAVOM PANCETOM 🌽





Gusta juha s kukuruzom i hrskavom pancetom 




Kukuruz je mnogima omiljena poslastica kasnog ljeta i idealna baza za pripremu raznovrsnih jela. Jedno od njih je i gusta juha, a u ovom receptu obogaćena je mesom. U nastavku doznajte kako pripremiti kremasto jelo u kojem se spajaju kukuruz, piletina, krumpir i hrskava slanina.





Gusta juha s kukuruzom i hrskavom pancetom 


Sastojci:

6 trakica slanine
700 g pilećih prsa ili otkoštenih pilećih zabataka
240 g nasjeckanog luka
360 g kuhanih zrna kukuruza (ili iz konzerve)
120 g nasjeckanog celera
120 g oguljene i nasjeckane mrkve
veći krumpir oguljen i narezan na kockice
1 i pol žličica timijana 
360 ml pilećeg temeljca
180 ml vrhnja za kuhanje
svježi peršin za posipanje




Priprema:

U većoj tavi popržite slaninu dok ne postane hrskava. Izvadite je i ostavite sa strane za kasnije. Piletinu posolite i popaprite s obje strane, stavite je u tavu na mast od slanine i pecite po tri minute sa svake strane, samo da dobije boju, pa je izvadite sa strane.

U isti lonac ubacite luk, celer, mrkvu, krumpir i kukuruz. Pirjajte oko pet minuta da povrće malo ne omekša. Vratite meso u lonac, dodajte temeljac i timijan pa sve zajedno kuhajte poklopljeno na laganoj vatri 30-35 minuta, dok se piletina skroz ne skuha, a povrće omekša.

Izvadite piletinu, nasjeckajte ili natrgajte na komadiće vilicom. Štapnim mikserom usitnite otprilike polovicu juhe u loncu. Vratite usitnjenu piletinu, umiješajte vrhnje za kuhanje i pustite da se sve kratko prokuha. Posolite i popaprite po ukusu. Poslužite posuto hrskavom slaninom i svježim peršinom.




Pripremila: Ivana Matas 





Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

7 NAVIKA SRETNIH ŽENA

ZELENA STRANA ŽIVOTA