DOMAĆI KISELI KRASTAVCI IZ HLADNJAKA
Domaći kiseli krastavci iz hladnjaka
Ako tražite brzu, jednostavnu i nevjerojatno ukusnu verziju domaćih kiselih krastavaca – ali bez kuhanja i konzerviranja – na pravom ste mjestu!
Domaći kiseli krastavci iz hladnjaka
Sastojci:
- 5 manjih svježih krastavaca, tanko narezanih
- 1 veliki luk, prepolovljen i tanko narezan
- 1 žlica soli
- 2 žlice šećera
- 1 šalica leda u kockicama
- 350 ml bijelog octa
- 2 čajne žličice začinskog sjemena celera
- 1 čajna žličica sjemenki komorača, po želji
- 6 grančica kopra, ili više, po želji
Priprema :
- Stavite krastavce i luk u veliku zdjelu. Pospite solju i šećerom. Dobro promiješajte, prekrijte kockicama leda i stavite u hladnjak na 2 sata.
- Pomiješajte ocat i sjemenke celera.
- Ocijedite krastavce i luk i sačuvajte 1 šalicu vode. Krastavce, luk i kopar složite dvije staklenke od litre. Dodajte većinu sačuvane vodu sa soli i šećerom u staklenke. Pritisnite drvenom žlicom da mjehurići zraka izađu, a zatim ulijte ostatak vode. Poklopite i stavite u hladnjak na najmanje 24 sata.
Pripremila : Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar