DOMAĆE KNEDLE OD MARELICA
Domaće knedle od marelica
Kendle od marelica odličan su ljetni desert ili slatki
međuobrok, a za njih ne moraš paliti pećnicu. Donosimo odličan domaći recept.
Domaće knedle od marelica
Sastojci za četiri osobe:
krumpir 800 g
oštro brašno 200 g
jaje 1 kom
sol 0,50 žličica
maslac 1 žlica
marelica 20 kom
krušne mrvice
maslac
šećer
cimet
Priprema:
Krumpir dobro operi i skuhaj u ljusci.
Ocijedi ga i pusti da se malo ohladi, toliko da ga
možeš oguliti.
Oguljene
krumpire zgnječi, dodaj im jaje i maslac, dobro promiješaj, posoli i
dodaj brašno. Umijesi u kompaktno tijesto te ga prebaci na
lagano pobrašnjenu površinu, razvaljaj i izreži na jednake
kvadratiće.
Na svaki
kvadratić tijesta stavi marelicu, kojima je prethodno potrebno izvaditi
koštice, i oblikuj knedle.
Knedle
spuštaj žlicom u lonac s posoljenom kipućom vodom, lagano
promiješaj i pusti da se kuhaju. Nakon 10-ak minuta knedle će
isplivati na površinu i tada ih kuhaj još 5-6 minuta.
Za to
vrijeme na tavi, na malo maslaca poprži krušne mrvice. Kuhane knedle
procijedi, prelij s malo rastopljenog maslaca, uvaljaj ih u pržene krušne
mrvice te pospi šećerom i cimetom.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar