DOMAĆE KNEDLE OD MARELICA




Domaće knedle od marelica

 

 

Kendle od marelica odličan su ljetni desert ili slatki međuobrok, a za njih ne moraš paliti pećnicu. Donosimo odličan domaći recept.

 

 

 

Domaće knedle od marelica

 

Sastojci za četiri osobe:

 

krumpir 800 g

 oštro brašno 200 g

 jaje 1 kom

 sol 0,50 žličica

maslac 1 žlica

marelica 20 kom

krušne mrvice

maslac

šećer

cimet

 

 

 

Priprema:

 

Krumpir dobro operi i skuhaj u ljusci. Ocijedi ga i pusti da se malo ohladi, toliko da ga možeš oguliti.

 Oguljene krumpire zgnječi, dodaj im jaje i maslac, dobro promiješaj, posoli i dodaj brašno. Umijesi u kompaktno tijesto te ga prebaci na lagano pobrašnjenu površinu, razvaljaj i izreži na jednake kvadratiće.

 Na svaki kvadratić tijesta stavi marelicu, kojima je prethodno potrebno izvaditi koštice, i oblikuj knedle.

 Knedle spuštaj žlicom u lonac s posoljenom kipućom vodom, lagano promiješaj i pusti da se kuhaju. Nakon 10-ak minuta knedle će isplivati na površinu i tada ih kuhaj još 5-6 minuta.

 Za to vrijeme na tavi, na malo maslaca poprži krušne mrvice. Kuhane knedle procijedi, prelij s malo rastopljenog maslaca, uvaljaj ih u pržene krušne mrvice te pospi šećerom i cimetom.


 

Pripremila: Ivana Matas

 



 

 

 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE